mg 7331SBB Vukovi i PBB Vajld Bors odigraće u nedelju utakmice poslednjeg kola Sportklub CEFL sezone

PBB Kragujevac Vajld Bors i SBB Vukovi Beograd odigraće u nedelju utakmice poslednjeg kola regularnog dela Sportklub CEFL sezone. Dok Vukovi utakmicu dočekuju sa već obezbeđenim prvim mestom i plasmanom u CEFL Boul, Vajld
Borse očekuje put u Ljubljanu na direktan obračun sa Silverhoksima za drugo mesto.
Utakmica u Ljubljani se igra od 16 časova uz prenos na kanalu Sportklub Prajm.
Vajld Borsi trenutno drže drugo mesto s pobedom više od Silverhoksa. Srećom po njih, već su savladali slovenačku ekipu rezultatom 27-13, pa bi i u slučaju poraza mogli do velikog finala. Oni takođe putuju u Ljubljanu nakon velike pobede u polufinalnom meču domaćeg takmičenja, gde su ubedljivo trijumfovali u Novom Sadu.
S druge strane, Kragujevčani su u poslednjoj CEFL utakmici ostali i bez drugog inostranog kvoterbeka ove sezone. Kao i njegov prethodnik, Santino Simone se povredio na meču sa Vukovima i završio sezonu već u drugoj utakmici. Vajld Borsi su međutim već bili u sličnoj situaciji. I u prvom delu sezone su meč protiv Silverhoksa odigrali sa rezervnim kvoterbekom Stefanom Stefanovićem, koji je tada bacio za četiri tačdauna. Ukupno ove sezone ima sedam tačdauna I tri presečena pasa.
Silverhokse će predvoditi trenutno najbolji dodavač lige, Kit Lokvud, sa 1465 jardi pasom, 18 tačdauna i samo tri presečena dodavanja. I on i njegov tim su nakon bledog početka pokazali bolje igre i sada imaju priliku da se u foto finišu ipak nađu u prilici da odbrane prošlogodišnju titulu.
Vukovi istog dana dočekuju budimpeštanske Vulvse. Radi popularizacije američkog fudbala u Srbiji, utakmica će se odigrati u Novom Kneževcu, u organizaciji Grofova, kluba američkog fudbala iz ovog grada. Iza Vulvsa je naslabija CEFL sezona od ulaska u ligu 2007. godine, pa bi njihova prva pobeda nad Vukovima bila prava senzacija. Ova utakmica se igra na stadionu FK Obilić u Novom Kneževcu, s početkom od 15 časova.

Povezana vest:  JLS 2011, Nedelja – “Dan D” za Anđeoske ratnike

Photo: Vajld Bors