rc-kamp-2013Treneri iz SAD na mataruškom kampu zapazili srpske talente

Kamp američkog fudbala u Mataruškoj Banji završen je danas, a na njemu je 12 poznatih trenera predvođenih Majklom Korhanom i Majklom Kobom obučavalo 50 najperspektivnijih igrača iz Srbije, Bugarske i BiH.
Organizator ovogodišnjeg kampa je klub američkog fudbala iz Kraljeva Kraljevske krune (Royal Crowns), čiji je predsednik Srđan Ćosić rekao da su prva tri dana američki treneri radili sa igračima starijim od 16 godina.
-U drugom delu se radilo sa mlađim igračima starosti od 12 do 15 godine, a kuriozitet ovog kampa je što su pedagozi američkog fudbala trenirali i naš ženski deo kluba popularne ‘kraljice’ kojih je ukupno 11 – rekao je Ćosić.
Trener iz Oklahome Džoel Hil, jedan od najzaslužnijih za dolazak američkih trenera, rekao je Beti da je protekla nedelja „bila predivna među veoma dobrim srpskim sportistima“, kao i da su neki svojom igrom već primećeni za angažovanje u američkim koledž klubovima.
-Tokom kampa smo primetili nekoliko vaših igrača koji mogu da igraju u američkim koledžima i ostaćemo u kontaku sa njima, uz nadu da će nam se oni u Sjedinjenim Američkim Državama pridružiti već na jesen – izjavio je Hil i najavio dolazak u Srbiju i naredne godine.
-Raduje me činjenica da se u klubovima američkog fudbala u Srbiji poklanja pažnja i njihovom uspehu u školama, jer nije bitan samo sport, već i akademsko obrazovanje igrača, na čemu mi u Americi insistiramo – kazao je Hil.
Majkl Kob je rekao da je iznenađen brzinom kojom interesovanje za američki fudbal osvaja Evropu. -Iznenađen sam kako se ovaj sport brzo širi Evropom, i ja sam već primetio četvoricu vaših igrača koji bi ukoliko nastave da treniraju ovim tempom, uskoro mogli da zaigraju u Americi – kazao je Kob.
Predsednik Kraljevskih kruna je ocenio da je svaki trening koji su američki treneri održali tokom kampa bio od posebnog značaja za sve trenere i igrače, svojevrsne šestodnevne sportske i pedagoške obuke posvećene ovom američkom sportu.
-Kraljevske krune se ponose činjenicom da imaju izvrsne kontatke sa stručnjacima i poznavaocima ovog sporta u Americi, kao i time da je jedini Srbin koji je zaigrao u jednom klubu američkog koledza bio Kraljevčanin Vuk Vučković, igrač našeg kluba – podsetio je Srđan Ćosić.

Povezana vest:  Počinje Sportklub CEFL Šampionat