milano 2

Srbi stigli u Milano, trenirali na stadionu Viđoreli

Ekspedicija reprezentacije Srbije u američkom fudbalu stigla je danas oko 13 časova u Milano, gde će učestvovati na Evropskom prvenstvu B grupe. U popodnevnim časovima, od 16 časova, održan je jednoipočasovni trening, na već sada sjajno pripremljenom stadionu Viđoreli, poslednji pred početak prvenstva Evrope. Do utakmice sa Danskom održaće još nekoliko sastanaka, kako bi se izvršile poslednje pripreme za nastup.
Posle prošlogodišnjeg osvajanja C Prvenstva Evrope, „Orlovi“ će pohod na novi trofej i plasman među šest najboljih selekcija starog kontinenta započeti u subotu (31. septembra), od 16.30 sati, protiv Danske, jednog od glavnih favorita.
Pred polazak u Italiju razrešena je i poslednja dilema selektora Šona Embrija, o tome ko uz kvoterbeka Rastka Jokića predvoditi napade naše reprezentacije. Kako ni godinu dana od podnošenja zahteva Amerikancu Lensu Krizinu nije odobren srpski pasoš, na konačnom spisku od 45 igrača našao se David Hamnohil-Lukić.

Povezana vest:  SBB Vukovi slavili u derbiju protiv večitih rivala Veprova – SK PLS 2021

milano 3Ipak, Krizin je otputovao u Milano, ali samo kao ofanzivni koordinator. Jedan od onih koji su među najiskusnijima u sturčnom štabu Šona Embrija, svakako je Petar Vitorović, trener ofanzivnih linijaša, koji je bio učesnik i istorijskog prvog nastupa srpske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Austriji 2007. godine. Tada kao igrač, danas kao trener, jedan je od specijalista za stvaranje timskog duha i odlične atmosfere među igračima.
– Iako smo svi iscrpljeni od puta,mislim daniko od igrača o tome ne razmišlja. Verujem da smo svi spremni za izazove koji nas očekuju, a Šon Embri i stručni štab će učiniti sve da se igrači što bolje oporave i pripreme za predstojeće napore.
Već u ponedeljak, 2. septembra, Srbija će se u drugom kolu B grupe sastatisa Češkom, dok se 7. septembra igraju utakmice za prvo, treće i peto mesto, gde su mogući protivnici neše selekcije Velika Britanija, Španija i Italija.
– Prema odgledanim snimcima utakmicanaših rivala, mislim da su nam šanse dobre, ali sve to moramo uzeti sa rezervom, jer se na videu ne odaje pravi utisak o njihovoj sposobnosti. Sve ekipe su približnog kvaliteta i verujem da će pitanje pobednika u ovoj, kao i svakoj sledećoj utakmici, rešavati svi ti mali detalji, pa čak i pojedinačni potezi. Glavni kvalitet Danaca je iskustvo igranja na visokom nivou u skorijoj prošlosti – smatra Vitorović.
Iako našu reprezentaciju gotovo svi učesnici vide kao povratnika u C grupu, u stručnom štabu se nadaju da mogu čak i do pehara, ako se sve kockice poklope, ali ipak postavljaju realne ciljeve.
– Smatram da je naša glavna prednost strašno jaka defanzivna linija, kao i kompletna odbrana, koja verujem da će, kako vreme bude odmicalo, biti sve uigranija i bolja. Jasno nam je da nas svi gledaju kao autsajdere. Volimo tu ulogu i cerujem da ćemo mnoge ekipe iznenaditi našom igrom. Kod nas je ogromna želja prisutnija neg kod bilo kog drugog tima.Idemo korak po korak, lepo bi bilo kada bismo uzeli trofej, ali treba biti realan i reći da je realan cilj u ovom trenutku opstanak u B grupi – zaključio je Vitorović.
Posle meča sa Dancima, reprezentaciju Srbije već u ponedeljak, 02. septembra, očekuje ništa manje bitan duel sa reprezentacijom Češke. U zavisnosti od plasmana u grupi, igraće i utakmicu za plasman 07. septembra.

Povezana vest:  Robinson i Flores prvi importi Mladenovca!