Fotka-junioriEP (U19): Srbija se prijavila, Blažo Bojić selektor juniora

Srpska asocijacija američkog fudbala, prijavila je juniorsku reprezentaciju za učešće na Evropskom prvenstvu za juniore (ispod 19 godina) koje je planirano da se održi 2015. godine u Drezdenu u Nemačkoj. Obzirom da rok za prijave traje do 15. novembra, još se ne zna koje će sve reprezentacije učestvovati i kakav će tačno format takmičenja biti.
Uporedo sa prijavom, Upravni odbor SAAF je imenovao trenera mlađih kategorija beogradskih Vukova Blažu Bojića za selektora juniorske reprezentacije. Pored Blaže Bojića, predloženi su bili Aleksandar Ristić i Darko Cvetković iz Kragujevac Wild Boarsa, ali su se oni zahvalili na predlogu. U prethodnom periodu, reprezentaciju Srbije u juniorskoj konkurenciji uspešno je vodio Zoran Damjanović.
Za sada je izvesno da će se finalni turnir igrati u Drezdenu, u periodu od 25.-27. juna ili 26-28. juna, a na njemu će sigurno učestvovati Austrija, kao zvanični šampion iz 2013. godine i Nemačka, kao domaćin. Predviđeno je da na finalnom turniru učestvuju i još dve reprezentacije (ukupno četiri), koje će proći kroz kvalifikacione utakmice.
Broj kvalifikacionih utakmica i sam format kvalifikacija, zavisiće od broja prijavljenih reprezentacija. I dalje postoji mogućnost da se finalni turnir u Drezdenu proširi na šest timova, u slučaju da organizator uspe da pribavi dodatna novčana sredstva, što je opcija koja je odobrena od IFAF Evrope.

Povezana vest:  KOMPLETIRAN VIKEND U SPORTKLUB SUPERLIGI I PRVOJ LIGI SRBIJE, Vukovi bolji u večitom derbiju

PHOTO: SAAF