Sofia-Kraljevo 1Kraljevske Krune brane titulu prvaka Balkana

Kraljevski klub američkog fudbala „Kraljevske Krune“ iz Kraljeva će u nedelju 09. novembra ugostiti prvaka Bugarske, tim „Sofia Bears“. Srpski tim će dati sve od sebe da odbrani titulu prvaka Balkanske lige u američkom fudbalu, a ujedno i da prikupi sredstva za ležajeve, dušeke i posteljine za Internističku bolnicu u Kraljevu.
U prvoj utakmici ovogodišnjeg izdanja BAFL, odigranoj 12. oktobra, Sofija je kao domaćin pobedila „Rebelse“ iz Bukurešta rezultatom 19:13. Rumuni za razliku od prošle godine nisu mogli da se suprostave i savladju komšije i ako je najbolji Bugarski igrač Aleksandar Kenanov, još letos nastavio sportsku karijeru na koledžu u Americi.
Upravo Kenanov je jedna od važnih veza koja povezuje Kraljevo i Sofiju, jer Bugarin osim što je bio lider i kapiten u „Bearsima“, istu rolu je imao i u „Krunama“, tokom sezone 2013., gde je nakon razvojnog RC kampa, primećen od strane američkih trenera i dobio punu stipendiju za SNU koledž, 2. NCAA divizije.
Za razliku od Bugara, kraljevčani imaju svog favorita, naime nakon veoma uspešno odigrane sezone za tim „Orebro Black Knights“, u Švedskom prvenstvu i Ligi Šampiona Evrope, za BAFL u svoje Krune se vratio Strahinja Stepović, jedan od najboljih srpskih internacionalaca. Stepović je inače ponikao u Krunama na poziciji QB, ali na predstojećoj utakmici će igrati na WR poziciji.
„Krunama“ je pobeda imperativ, jer ovaj Balkanski turnir je takvog formata da se igra samo po jedna utakmica, gde se veoma lako odluči pobednik, te ako izgube u svom gradu na Ibru, kraljevčani u Bukureštu mogu samo da odluče ko je drugi ove, druge po redu sezone u BAFL.
Utakmica pored takmičarskog ima i humanitaran značaj, Kraljevski klub američkog fudbala Kraljevske Krune iz Kraljeva, u saradnji sa Internističkom bolnicom Kraljevo, organizuje prikupljanje pomoći za kupovinu kreveta, dušeka i posteljina za ovu zdravstvenu ustanovu. Sav prihod prikupljen na utakmici doniraće se u te svrhe.
Kraljevo Royal Crowns poziva sve da dođu na ovaj humanitaran međunarodni sportski događaj i tako doprinesu kupovini kreveta za našu bolnicu, a ujedno podrže domaći tim! Ovaj susret II kola BAFL takmičenja odigraće se u nedelju 09. novembra sa početkom od 14:00 h, na Atletskom stadionu u Kraljevu.

Povezana vest:  Dosanjani san, Indiansi u Superligi Srbije!