vil-pauel-dukesPauel – iz vicešampiona Nemačke u Vojvode

Posle angažovanja hed kouča Daga Adkinsa, novosadski GAT Dukesi započeli su i pojačavanje rostera, dovođenjem odličnog američkog risivera/defanzivnog beka Vila Pauela.
Ovaj dvadesettrogodišnjak igrao je na američkom Univerzitetu South Dakota, u prvoj diviziji, a u Novi Sad ne dolazi bez evropskog iskustva, jer je u prethodnoj sezoni igrao za francuske Nimes Centurionse i Schwabisch Hall Unicornse sa kojima je stigao do finala najjačeg nemačkog šampionata.
Već u ruki sezoni na USD, 2009. godine, nagovestio je ogroman potencijal, kao deo napada koji je prosečno beležio 460 jardi po utakmici, po čemu je zauzimao četvrto mesto u Sjedinjenim Američkim Državama.
Samo godinu dana kasnije postao je lider Kojota, sa 47 hvatanja za 933 jardi (19,9 jardi po hvatanju) i 10 tačdaunova. Proglašen je za MVP-a tima, a pripale su mu i second-team All-GWC i Academic All-Great West počasti.
U 2011. godini nastavio je uzlaznom putanjom, pa je ušao u prvi tim ALL-GWC. Bio je na čelu konferencije i lige sa 42 hvatanja za 763 jardi, a pažnju je posebno privuklo hvatanje jednom rukom protiv Southern Utah-e, koje je dospelo u top 10 poteza na televiziji ESPN.
U poslednjoj sezoni postao je rekorder Univerziteta Južna Dakota sa 21 tačdaunom u karijeri, a pripala su mu i brojna priznanja – drugi tim All-MVFC, drugi tim MVFC all-academic, USD’s Henry Heider MVP, USD athletic department Outstanding Senior of the Year, USD athletic department’s Carl & Hazel Hoy Award Winner for outstanding leadership, athletic and academic achievement…
Pauel je istakao da je jako uzbuđen zbog dolaska u GAT Dukese.
– Pored brojnih ponuda širom Evrope, izabrao sam ovaj tim, jer mi se čini da ima sjajnu organizaciju i da će se boriti za pehar u ovoj godini. Novi Sad izgleda sjajno, deluje kao zabavan grad i jedva čekam da vidim šta ima da ponudi. Srpska liga je jaka i nestrpljivo iščekujem da se borim za šampionski naslov. Radio sam naporno u Americi po povratku iz Nemačke i očekujem da ću imati dominantnu sezonu sa Vojvodama – rekao je Pauel.

Povezana vest:  PLS Sever: Grofovi prekinuli post