aleksandar-ristic-alf-trener-2Alf glavni trener Veprova
 
Nakon odluke da posle dužeg vremena ključnu ulogu kvoterbeka ne povere Amerikancu, već domaćem vođi napada, Stefanu Stefanoviću, kragujevački Wild Boarsi saopštili su i da je palica namenjena glavnom treneru uručena srpskom stručnjaku – Aleksandru Ristiću Alfu.
Iz šumadijskog tabora poručuju da su se na ova dva izuzetno važna poteza odlučili za dobrobit američkog fudbala u Srbiji, ali i zato što smatraju da su Ristić i Stefanović potpuno sazreli za te uloge.
– Rešili smo da pozicije kvoterbeka i trenera popunimo iz svojih redova, jer smatramo da su te dve funkcije najpotrebnije Srbiji. U gotovo svim većim klubovima u Srbiji, na ta dva ključna mesta dovode se Amerikanci, što je bio slučaj i kod nas, pa su zbog toga naši bili lišeni velikih uloga. Smatramo da je Ristić posle višegodišnjeg iskustva u različitim selekcijama Veprova i reprezentacije Srbije, kao i usavršavanja u Sjedinjenih Američkim Državama, zreo za ulogu glavnog trenera. On je sigurno najbolji srpski trener i zbog toga može da vodi Veprove – rekao je Nemanja Čalija, predsednik Wild Boarsa.
Popularni Alf je jedan od pionira ovog sporta, a pored neospornih igračkih kvaliteta, poseduje i zavidno trenersko znanje. Godinama unazad bio je deo stručnog štaba Veprova i reprezentacije u kom je usavršavao trenersko iskustvo sa brojnim američkim trenerima. U nekoliko navrata bio je ofanzivni koordinator, pa čak i glavni trener Wild Boarsa. Kao novi-stari hed kouč u ponedeljak je izvršio prozivku, a ovih dana započeće i pripreme.
– Glavni clijevi su da pokušamo da unapredimo celokupan tim, kako na igračkom, tako i organizacionom planu i popravimo stvari koje su bile loše pethodnih sezona. Da svakom igraču pružimo maksimalnu podršku u njegovom ličnom razvoju, a samim tim i celokupna organizacija će napredovati. Kao i uvek, jedan od glavnih ciljeva je i da se pojavi neko novo ime, neki novi mladi igrač koji je upravo izašao iz junorskog pogona Veprova. U ovim vremenima kada je izuzetno teško za čitav sport u Srbiji, ovo neće biti nimalo lako – smatra Ristić.
Sa prvim treninzima polako počinje i kristalizacija rostera, koju su do sada obeležila zvučna imena povratnika.
– Kao i uvek, prvi deo priprema biće posvećen laganom povratku u trenažni proces, kao i fizičkoj pripremi. Ubrzo nakon toga ćemo krenuti i sa uvodima u taktiku za ovu sezonu, odnosno upoznavanjem sa plejbukovima, a čim vremenski uslovi dozvole, izalzimo na teren. Nadam se što pre. Čekam još odgovore nekolicine igrača sa kojima sam obavio razgovore, ali sam za sada zadovoljan rosterom. Ovo je naš tim – ovo je najbolji roster na kome tvoje ime može da se nadje. Go Wild Boars – poručuje Alf.
Povezana vest:  F4 LIGE ŠAMPIONA: Vukovi u finalu!