uzelac-i-mutic
Mutić i Uzelac u Švedskoj
 
Srpski tandem ofanzivnih linijaša Branko Mutić-Vladimir Uzelac i naredne sezone činiće bedem ispred kvoterbeka istog tima.
Ovaj dvojac je kroz gotovo celu karijeru igrao u istoj ekipi – najpre nekoliko sezona u beogradskim SBB Vukovima, potom u nemačkom prvoligašu Saarland Hurricanes (2011.), da bi protekle dve godine branio boje nemačkih Osnabrück Tigers-a, u Drugoj i Trećoj ligi.
Sledeća destinacija popularnih Mute i Uzija, biće jedan od najstarijih švedskih timova i bivši šampion te zemlje, Lihmann Grifinsi. Tim iz Malmea se posle nekoliko sezona pauze vratio u elitni rang, ali se nije proslavio, zauzevši poslednje mesto. Ipak, nije ispao, a u narednoj sezoni želi da popravi utisak.
– Veoma smo zadovoljni što smo uspeli da dovedemo dva igrača koji znaju šta je potrebno za pobeđivanje i donose veliku snagu i iskustvo koje će ojačati našu ofanzivnu liniju. Bonus je to što su ovi momci igrali zajedno praktično celu svoju karijeru i poznaju se veoma dobro, što će dodatno olakšati njihovu integraciju sa ostatkom tima. Radujemo se što će nam se pridružiti nekoliko meseci pre početka prvenstva, kako bi sve bilo spremno za start u maju – rekao je tim menadžer Grifina, Karl Klimfors.
Branko Mutić istakao je da su Šveđani bili jako ozbiljni od samog početka pregovora.
– Grifinsi su pokazivali veliku želju da budem deo njihove ekipe, a kako su nam se ambicije poklopile, nije bilo razloga da ne uspostavimo saradnju. Ekipa Malmea ima bogatu tradiciju, ali i podmlađen tim. Svakako da žele da uđu u plej-of i da pokušaju da pomrse račune nekom od favorita. Što se ličnog plana tiče, ambicije su mi da nastavim da unapređujem svoju igru, budem dobar saigrač i na pravi način predstavljam Vukove i Srbiju – zaključio je Mutić.
Povezana vest:  Dag Atkins predvodnik nacionalnog tima i u 2016. godini