milos-lisanin-kampLišanin oduševio NFL zvezde, pa osvanuo na NFL sajtu

Iako je američki fudbal u Srbiji tek nedavno proslavio prvu deceniju postojanja, napreduje munjevitom brzinom, pa srpski igrači sve češće oduševljavaju svetske stručnjake.
Razlika između najjačih evropskih timova i naših ekipa sve je manja, a odlasci srpskih igrača u najbolje lige starog kontinenta postala je normalna pojava. Ipak, igranje u najjačoj ligi sveta, američkom NFL-u, ostaće još neko vreme neostvaren san za igrače sa ovih prostora, a da smo na dobrom putu pokazuje to što je snimak kapitena Srbije, Miloša Lišanina, osvanuo na sajtu NFL.com.
Naime, dojučerašnji igrač beogradskih SBB Vukova, koji ove sezone brani boje turskih Koč Ramsa, na AFWB kampu u Istanbulu na pravi način demonstrirao je znatiželjnom novinaru koliko je ovaj sport zaista žestok. Lišanin je „sravnio sa zemljom“ reportera, a sve to ispred NFL zvezda, koje su bile oduševljene.
– Ova poseta NFL zvezda mi je mnogo značila, jer svako ko trenira američki fudbal mašta i sanja da ih vidi uživo, a vrhunac je još ako nešto malo proćaska sa njima. Pogotovo sam bio srećan jer smo imali taj mali trening kamp na moj rođendan i mislim da bolji poklon nisam mogao da dobijem – rekao je Lišanin.
Na kampu American Football Without Barriers predavali su NFL igrači Maršon Linč (Sijetl Sihoks), Breno Đakomini (Njujork Džets), Geri Barnidž (Klivlend Brauns), Dianđelo Vilijams (Karolina Panters), Tomas Kajzer (Arizona Kardinals), Kuper Helfet (Sijetl Sihoks), Barkivius Mingo (Klivlend Brauns), Džonson Badimosi (Klivlend Brauns), Vil Svitek (Tenesi Tajtans), Erik Lorig (Nju Orleans Sejnts)…
– Svi oni se ponašaju normalno i nisu vanzemaljci, već utrenirani ljudi koji vole svoj posao i daju sve za to. Svi smatraju Linča vanzemaljcem, ali nije tako, on je samo običan čovek koji je mnogo dobar u tome što radi. Veliko mi je zadovoljstvo što sam upoznao sve te igrače – kazao je Lišanin.
Kada je saznao da je Miloš iz Srbije, Tomas Kajzer mu je prišao i otkrio da je i on poreklom sa Balkana.
– Njegovi preci doselili su se u SAD sa Balkana, ali ne zna tačno odakle, možda iz Srbije, Hrvatske ili Bosne. Rekao mi je da ovde ima rođake koje nikada nije upoznao i da bi voleo da poseti Balkan. Našalio sam se sa njim da je ogroman zato što vuče korene sa ovih prostora – dodao je Lišanin.
Nema sumnje da je kapiten reprezentacije Srbije privukao veliku pažnju, ali ne samo u pomenutom revijalnom delu, već i prilikom izvođenja drilova, na veliko oduševljenje pre svih Dianđela i Linča.
– Dianđelo me je oduševio kada je počeo da skače posle mog teklovanja i dao mi sve pohvale, a takođe je i Linč skakao kao lud i uputio mi dosta koplimenata. Čak sam i razgovarao sa obojicom i video da su odlični momci. Osećaj kada izvedem dobro nešto što mi oni pokažu i za to dobijem pohvale ne može se opisati rečima, jednostavno mora da se doživi. Rekli su mi da nisam loš igrač i da samo nastavim da treniram jače i jače. Veruju da bih mogao da se probijem među profesionalce ako pokušam, što mi je dalo još više volje i želje i daću sve od sebe da ostvarim nešto više – zaključio je Lišanin.

Povezana vest:  KRALJEVSKI KAMP, NFL igrač dolazi u Srbiju