kejsi-rajli-legionari-2Kejsi i Rajli ostali u Legionarima
 
Povratnici u elitu, Sirmium Legionariesi, u novu sezonu ulaze sa dosta izmenjenim sastavom, ali sa identičnim pojačanjima iz Sjedinjenih Američkih Država, pošto je postignut dogovor o nastavku saradnje sa Brajanom Kejsijem, koji će pored igranja na par pozicija u odbrani i napadu obavljati i funkciju trenera, i kvoterbekom Petom Rajlijem.
Tridesetogodišnji Kejsi ima bogato iskustvo znanje, kao i godinu dana mlađi Rajli, pa su u Sremskoj Mitrovici veoma zadovoljni što će ih ponovo imati u timu.
– Prošle sezone je odbrana naše ekipe, na čelu sa Brajanom, evidentno napredovala u svakom smislu, takođe i mladim igračima je ta saradnja veoma pomogla, što se vidi po broju naših igrača iz odbrane na širem spisku juniorske reprezentacije. Takođe, Pet koji je velika atleta, sa sjajnim osećajem za igru i ljudskim kvalitetima, nas je prošle godine uverio da je upravo on pravi igrač za našu ekipu i organizaciju. Nakon svega toga, logična je bila naša želja da ih zadržimo i ove godine u našoj ekipi – ističe Nemanja Kokar, član uprave Legionara.
Kejsi otkriva da je imao nekoliko ponuda evropskih timova, , a čak je po završetku prošle sezone u Srbiji, odigrao poslednja tri meča u nemačkoj trećoj ligi, za Lionse iz Lajpciga.
– Veoma sam uzbudjen zbog povratka u redove Legionara, želim da nastavimo dobru saradnju i uspehe koje smo prošle godine ostvarili. Iako je bio dug i težak proces pregovora, i pored ponuda drugih timova odlučio sam se na kraju za Legiju. Plan za ovu sezonu je da dokažemo da pripadamo najvišem rangu fudbala u Srbiji, znamo da neće biti lako, ali ovaj tim zna kako da položi teške ispite! Izgubili smo neke starije, iskusne igrače, poput Zorana Lončarevića koji je bio vođa i lider ovog tima, sad je na mlađima da naprave korak unapred u svojoj igri i karijeri, smena generacija u svakoj familiji je neophodna, pa tako i u našoj. Od početka do kraja, borićemo se svim raspoloživim snagama, i jačaćemo zajedno kao tim – rekao je Kejsi.
Zbog veoma dugih pregovora Legionari smatraju da će im trebati još vremena da se uigraju, iako se sistem igre neće naročito menjati.
– Srećan sam zbog povratka u Srbiju i Legionare. Prošlogodinšnja sezona je bila odlična i nadam se da ćemo i ove godine nastaviti u istom ritmu. Mnogo posla, a malo vremena je pred nama. Međutim, sa ovom grupom ljudi i saigrača verujem da će stvari brzo doći na svoje mesto. Zahvalan sam na novoj prilici da ponovo, zajedno sa Brajanom, vodim ovaj tim do pobede i verujem da ćemo to i opravdati. Idemo utakmicu po utakmicu i nadamo se pozitivnom uspehu. Napred Legionari! Vreme je za rad – zaključio je Rajli.
Povezana vest:  Zmajevi krče put ka plej ofu