Najava PartizanRAGBI 13
Lider Partizan dočekuje Dorćol

Derbi između trenutnog lidera Partizana i prošlogodišnjeg vicešampiona Dorćola obeležiće 5. kolo Prve lige Srbije u ragbiju 13. Meč se igra na terenu Sportskog centra Inge na Zvezdari u nedelju 26. aprila (13.00).
Crno-beli su do sada ne poraženi u novoj sezoni, pošto su ostvarili sve četiri pobede i imaju maksmalnih osam bodova. Partizan se takođe plasirao u polufinale Kupa gde ih očekuje večiti derbi sa Crvenom zvezdom.
Sa druge strane, Dorćol je odigrao meč manje, pošto je duel sa Radničkim iz Nove Pazove odložen, pa trenutno ima četiri poena i nalazi se na deobi trećeg mesta. Dorćolci su takođe obezbedili plasman u polufinale Kupa Srbije koji su prošle godine osvojili. Rival će im biti Bijeli Zečevi iz Banja Luke.
Drugi meč ove runde, igra se takođe u nedelju (16.00), a na stadionu FK Radnički u Novoj Pazovi, Radnički će dočekati Crvenu zvezdu. Domaćin će protiv aktuelnog šampiona pokušati da popravi utisak posle eliminacije iz Kupa Srbije, dok je Zvezda nakon lošeg starta, trenutno popravila formu i trenutno je drugoplasirana.
Poslednji meč ovog kola, između Tašmajdan Tajgersa i Radničkog iz Niša odloćen je biće odigran poslednjeg vikenda maja.

Povezana vest:  HBL – 15. KOLO, Kreatori i dalje prvi