Panthers-IndiansODIGRANO TREĆE KOLO SPORTKLUB PRVE LIGE SRBIJE

Indiansi šokirali Pantere

Ovog vikenda odigrano je krnje treće kolo Sportklub Prve lige Srbije u američkom fudbalu, utakmicama u Pančevu, Nišu i Kragujevcu.
Veliko iznenađenje u trećem kolu Sportklub Prve lige Srbije, napravili su Inđija Indiansi na gostovanju do ovog kola neporaženim Pančevo Panthersima, savladavši ih uz potpuno kontrolu rezultata. Iako su do ovo kola bili bez pobede, Indiansi su već u prvoj deonici krenuli vrlo odvažno i energično i iskoristili greške odbrane Pantera.
Kratak roster sa jedne i fenomenalni Ričar Samjuel sa druge strane bili su nepremostiva prepreka Anđeoskim ratnicima na gostovanju u Nišu. Domaći Imperatori, predvođeni fenomenalnim Amerikancem, koji je poentirao pet puta, došli su do ubedljivog trijumfa, posle kojeg će mnogo lagodnije da nastave prvenstvo jer je opstanak gotovo obezbeđen.
U duelu sa najstarijom ekipom u Srbiji, Sirmium Legionarima, kragujevački Divlji veprovi su vrlo efikasnom igrom uspeli da dođu do trijumfa i na taj način se iskupe za poraz u derbiju sa Vukovima u prethodnom kolu. Briljirao je kvoterbek Stefan Stefanović, kao i hvatač Petar Goić.
Derbi meč trećeg kola između Novi Sad GAT Dukesa i SBB Vukova iz Beograda odložen je za 25. maj.
Treće kolo Sportklub Prve lige Srbije:
Pančevo Panthers – Inđija Indians 7:26 (7:13, 0:6, 0:7, 0:0)
Niš Imperatori – Čačak Angel Warriors 42:12 (14:6, 8:0, 14:0, 6:6)
Kragujevac Wild Boars – Sirmium Legionaries 54:25 (19:0, 13:12, 7:13, 15:0)
Tabela: SBB Vukovi Beograd, Novi Sad GAT Dukes 2-0, Kragujevac Wild Boars, Pančevo Panthers, Niš Imperatori 2-1, Inđija Indians 1-2, Sirmium Legionaries, Čačak Angel Warriors 0-3

Povezana vest:  Veliki trijumf Indiansa nad Vukovima