Vukovi-Bogazici-Sultans-2014Vukovi u Istanbulu za fajnal for Lige šampiona

Istanbul Bogazici Sultani ugostice u subotu, od 14 časova, SBB Vukove iz Beograda, u okviru drugog kola IFAF Europe Lige šampiona. Ova dva tima sastala su se prošle godine na Adi Ciganliji, u meču odigranom tokom poplava, kada su Beograđani slavili rezultatom 39:6.
Upravo taj detalj će činiti srpsko-turski duel još zanimljivijim, jer Turci najavljuju revanš, a Mladen Stojanović, ofanzivni linijaš Vukova i jedan od kapitena, ističe:
– Spremni krećemo u Istanbul, na jako važno gostovanje Sultanima, gde možemo direktno da obezbediom plasman na fajnal for IFAF Lige šampiona. Očekujemo veći otpor turskog šampiona za razliku od prošle godine, prvenstveno jer su se pojačali sa dva američka igrača, ali i zbog činjenice da se već znamo pa neće biti prevelikih iznenadjenja sa obe strane.
Vukovi su već napravili značajan iskorak ka novom učešću na fajnal foru IFAF Europe Lige šampiona, jer su salvadali na svom terenu Ljubljana Silverhawkse.
– U utakmici sa Silverhawksima smo u našem prepoznatljivom stilu preokrenuli utakmicu, nismo odustali do poslednje sekunde i pokazali smo, da i pored velikih igračkih promena, Vukove i dalje krasi pobednički mentalitet i ogromna želja da, u najmanju ruku, ponovimo uspeh od prošle godine. Samim tim nemam dilemu da ćemo dati sve od sebe u prestonici Turske i mirne glave vratiti na zadatak odbrane titule u domaćem prvenstvu.
Marko Bates, jedan od najznačajnijih šrafova u defanzivnom delu ekipe Vukova, takođe je optimista:
– Prvi korak do ovogodišnjeg cilja je napravljen uz malo poteškoća, radilo se jako da bi nam naredni korak bio lakši. Sultansi su nam poznati, ali spremni smo da još jednom trijumfujemo u duelu sa njima i na taj način overimo kartu za fajnal for – reči su Marka Batesa, kornerbeka Vukova.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Wild Boarsi i SBB Vukovi u finalu „Sport klub” Prve lige Srbije