vukovi f4

Vukovi u nedelju igraju finale Lige šampiona u američkom fudbalu

Ekipe beogradskih SBB Vukova i švedskih Karlstad Krusejdersa igraće u nedelju od 16.30 na stadionu FK Voždovac finale Lige šampiona u američkom fudbalu.
Vukovi su u polufinalu završnog turnira Ledeni kvas IFAF Evropa Lige šampiona, čiji je Beograd domaćin, pobedili posle prave drame ekipu London Blica sa 35:28, dok je moćni tim iz Švedske, u čijem stručnom štabu i Den Hokins, selektor SAD u ovom sportu, deklasirao francuski Tonon sa 41:6.
U taboru „čopora sa Ade“ najavljuju da će dati sve od sebe u duelu sa velikim favoritom za titulu, a optimizam grade posle dobrog nastupa i pobede u polufinalu.
-Osećaj je sjajan. Ovo je ono zbog čega smo se pripremali čitave sezone. Najpre da dođemo do završnog turnira Lige šampiona, a onda i da tu ne budemo puki učesnici. I, evo nas, u finalu, imamo priliku da osvojimo titulu. Ako u toj utakmici igramo tako da ne pravimo greške, mislim da imamo šanse – uveren je trener vukova Brajan Mejper.
Njegov kolega sa klupe Krusejdersa, Malik Džekson, i pored fantastičnog nastupa u polufinalu ističe da u švedskom klubu ne osećaju neku veliku radost.
-Mi nismo zadovoljni. To je glavna emocija posle polufinala. Došli smo ovde da pobedimo svakoga ko nam stane na put. Naši momci su sami platili da bi došli u Srbiju, a nismo došli na završni turnir da bismo bili drugi. Hoćemo titulu, naš cilj je više nego jasan – ne ostavlja dilemu trener Karlstada.
Finale Ledeni kvas završnog turnira IFAF Evropa Lige šampiona počinje u nedelju u 16.30, a i na dan utakmice na stadionu FK Voždovac moći će da se ukupe ulaznice za ovaj spektakl.

Povezana vest:  HBL – 15. KOLO, Kreatori i dalje prvi