Indians pripreme 2016 01

Dostizanje vrha jasna namera „Indiansa“ u sezoni 2016

Nova sezona u najvišem rangu takmičenja Srbije, trećem uzastopnom, u „Indiansima“ je započela sredinom januara. Zacrtavši visoke ciljeve, igrači se okupljaju četiri puta nedeljno, kako bi što spremniji ušli u takmičarsku formu.
Tim iz Inđije je proteklu sezonu u Prvoj ligi Srbije okončao na 5. mestu. Taj rezultat nije onakav kakvom se Klub nadao na početku prvenstva, ali je za stepenicu ipak viši u odnosu na 2014. godinu, koja je „Indiansima“ bila debitantska u ‘eliti’ američkog fudbala.
I ove godine ambicije su velike. Kadrovskih i igračkih promena će izvesno biti. Najveći fond igrača „Indiansi“ crpe iz svojih mlađih kategorija, a mnogi od njih su već stekli iskustvo u seniorskom timu. Pored toga, nekoliko igrača se vratilo u redove „Indiansa“, a kao i uvek na početku priprema, pojavi se i nekoliko novih momaka.
Pripreme će se, kao i prethodnih godina u Inđiji, odvijati u tri etape. Prva podrazumeva rad na sticanju fizičke snage i kondicije, a taj deo predvodi Vojislav Ćućuz koji je na to mesto došao umesto Radomira Bate Nikolića, dugogodišnje sajftija i kapitena „Indiansa“, koji ove sezone neće biti uz svoje saigrače zbog privatnih i poslovnih obaveza van Srbije.
U drugoj fazi priprema očekuje se rad na tehničkim detaljima igre i uigravanje tima, kada se očekuje i dolazak pojačanja. Poslednja, treća faza, odnosi se na izlazak na teren, uigravanje akcija i odigravanje prijateljskih mečeva.
Očekuje se i dolazak pojačanja iz inostranstva, ali glavni strateg i predvodnik tima ostaje Amerikanac Džejms Fejed (eng. James Fayed). On je istakao da su pripreme krenule dobrim tokom, da je ekipa izuzetno motivisana, ima energije, što se u ranoj fazi treninga i te kako oseća.
– Naše namere u ovoj sezoni su potpuno jasne. Osećamo se dovoljno konkurentnim za dostizanje vrha. Naš glavni cilj jeste da se držimo naše igre, da nikom ne dozvolimo da nam oduzme ono što radimo najbolje, da ostanemo zdravi i da svaku utakmicu odigramo kao da je jedina u životu. Pobeda je proces, a mislim da smo vrlo blizu usavršavanju tog procesa. Naravno da će biti grešaka, svi timovi ih prave, ali mislim da moji momci shvataju da uprkos tome moraju nastaviti sa svojom igrom. Ako budemo radili ono što najbolje znamo, bićemo uspešni – ističe glavni trener „Indiansa“ dodajući da u tom procesu računa i na nova igračka i trenerska pojačanja.
– Ove godine imaću pomoć defanzivnog koordinatora, o kojem još uvek ne želim mnogo da govorim, osim da je to jedan sjajan um, prava „energetska bomba“. To će mi pomoći da se ja više usredsredim na igru u napadu. Računamo i na podršku stranih igrača Momci s kojima pregovaramo se odlično uklapaju u našu viziju i igru – otkriva Džejms Fejed.
Osvrnuvši se i na prethodnu sezonu, Fejed je rekao da je u 2015. godini tim pronašao svoj identitet i da je samim tim postignuto mnogo:
– Prošle godine smo tek počeli da otkrivamo sve svoje prednosti i snagu, pronašli smo sopstveni timski identitet. Bilo je mnogo posla kako bi se svi ‘doterali’ na istu talasnu dužinu. Ta prošla sezona nam je bila potrebna da bismo shvatili ko smo mi kao fudbalski tim. Iako nismo ušli u plej-of, u većini mečeva smo pokazali da možemo da igramo protiv svakog tima – zaključio je trener Inđijaca, naglasivši na kraju da od ove sezone ne očekuje manje od uslaka plej-of:
– Bili bismo oduševljeni ako bismo meč plej-ofa igrali na domaćem terenu. Želimo da maksimalno iskoristimo prednost domaćeg terena i prusustvo naših brojnih navijača kojima bi titula prvaka bila najbolji poklon i zahvalnost za svu podršku koju Klub već godinama ima.

Povezana vest:  UOČI SERBIAN BOWL-a: Istorijat večitog derbija!