Juniori_reprezentacija_srbije

Francuzi ipak prejaki za naše juniore

 

Francuska – Srbija 35:0 (0:0, 6:0, 14:0, 15:0)

Stadion: u Parizu. Gledalaca: oko 2.000. Kretanje rezultata: 6:0 Armel Ahidazan trčanje 39 jardi, neuspešan PAT. 12:0 Armel Ahidazan trčanje 12 jardi, Armel Ahidazan pretvaranje za dva, 20:0 Armel Ahidazan trčanje 4 jarde, neuspešan PAT. 27:0 Beca trčanje 25 jardi, Mahmudi uspešan PAT, 35:0 Soler pas 20 jardi ka De La Roku, Mahmudi uspešno pretvaranje za dva poena.

Posle prvog poluvremena, Francuska je vodila rezultatom 6:0, a poene je u drugoj deonici postigao raningbek Armel Ahidazan trčanjem od 39 jardi. U tom delu igre, Srbija je prilično ravnopravno uspevala da se suprotstavi, iako napad nije uspevao ozbiljnije da pripreti domaćinu

Povezana vest:  Zanimljivi susreti na programu 4. kola Prve lige Srbije

Domaćin je lakše osvajao teren, uglavnom trčanjem. To je naročito bilo vidljivo u prvom drajvu u kome su Francuzi stigli crvene zone Srba, gde su bili i zaustavljeni. Fild gol sa oko 30-tak jardi nije realizovan. U tom drajvu poništeno je zbog nepropisnog blokiranja dugo trčanje za tačdaun. Ono što je bila karakteristika prvog poluremena je velika nedisciplina u igri domaćina, oličena u velikom broju kazni.

Kako je vreme odmicalo, srpska reprezentacija je uspevala sve lakše da odgovori na trčanja domaćina. Ipak, početkom drugog perioda, posle lošeg panta, Francuzi su krenuli sa naših 45 jardi i vrlo brzo poentirali.

Povezana vest:  Presudan vikend za srpske timove u Sportklub CEFL

Posle toga je i naš napad počeo da igra malo slobodnije, ali je teško uspevao da osvoji prostor. Kvoterbek Vojislav Milenković je pokušao sa nekoliko pasova da uposli svoje hvatače, ali su oni najčešće bili odlično čuvani. Odbrana Srbije je u jednom trenutku uspela da isforsira fambl i osvoji loptu na 20-tak jardi od end zone Francuza, ali napad nije realizovao izvarnednu šansu za poentiranje.

U finišu prvog poluvremena, Francuzi su stigli nadomak end zone Srbije. Sa 4 jarde, kvoterbek je usposlio svog hvatača, ali je i taj tačdaun poništen zbog kazne za Francuze. Francuzi su vraćeni, a Srbi uspeli da se odbrane do kraja, pošto su domaćini promašili fild gol sa nekih 25 jardi, pa se sa tim rezultatom otišlo na veliki odmor.

Povezana vest:  Klub američkog fudbala Wild Boars Kragujevac izdao saopštenje povodom finalne utakmice Sportklub Superlige Srbije

Treba napomenuti da je put naših reprezentativaca trajao čak 31 sat i da su kasno stigli u Pariz, ali i da su domaćini uoči meča, umesto “Bože pravde”, intonirali “Hej Sloveni”.

Verovatno baš i zbog umora popušta koncentracija naših reprezentativaca. Nekoliko grešaka što odbrane, što napada Francuzi koriste da postignu dva tačdauna. Opet je egzikutor bio Armel Ahidazan. Više nije bilo snage za preokret, Francuzi su dodatno poleteli, naši pali, pa je u poslednjoj deonici domaćin sa još dva tačdauna došao do ubedljive pobede.