cefl_najava_2_kolo_2011

AMERIČKI FUDBAL

Jedan od derbija Lige američkog fudbala Centralne Evrope Vukovi Beograd – Budimpešta Vulvs 7. maj, na Adi Ciganliji

Jedan od većih derbija Lige američkog fudbala Centralne Evrope (CEFL) u dosadašnjih šest sezona lige, odigraće se u sklopu drugog kola u subotu od 18 časova na Adi Ciganliji, kada Vukovi Beograd dočekaju Vulvse iz Budimpešte.

Povezana vest:  Imperatori stižu u Inđiju

Oba tima su ostvarili pobede u prvom kolu, a iako Vulvsi u dosadašnjem skoru nikada nisu ostvarili pobedu nad Vukovima, ostaje zabeleženo da su u  gotovo svakoj utakmici odigranoj do sada. bili nadomak toga. Kako se u subotu sastaju s podmlađenom ekipom Vukova, ovo im je možda i najbolja šansa za to od 2007. godine, kada su u finalu u Beogradu ispustili titulu u poslednjim minutima.

Povezana vest:  CEI: Panteri slavili u Budimpešti

Još jedan razlog za optimizam mađarske ekipe je i povratak kvoterbeka, koji ih je vodio do finala 2007, Ukrajinca Vasila Jordana.

Između njih i tog cilja ne stoji samo tradicija poraza protiv Vukova, iako su imali dovoljno prilika za to, nego i tradicija nepobedivosti Vukova u Beogradu. Od 2007. kada su prešli na teren s veštačkom travom na Adi Ciganliji, Vukovi još nisu izgubili u Beogradu.

Povezana vest:  PLS Jug: Ratnici ukrotili Pastuve