Kraljevske Krune - kaciga

Uspešna godina kluba američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns

KLUB ZA PRIMER

Sportski kolektiv Kraljevo Royal Crowns („Kraljevske Krune“) može se pohvaliti da 2011. godinu ispraća sa pregršt uspeha svoje 4 selekcije, kao i mnoštvom održanih humanitarnih akcija i aktivnosti u cilju promocije zdravog života i sporta.

Seniorska selekcija

Seniorska selekcija je svoju sezonu završila kao prvak divizije Jug, a nakon toga i kao najbolji u obe divizije Sever–Jug, plasirali su se ui  plej of. Od 2012. godine se formira prva i druga liga Srbije u američkom fudbalu, a seniori Kraljevo Royal Crowns su jedan od retkih prvoligaša u Kraljevu.

Juniorska selekcija se pored uspeha u sezoni koja je prethodila, svakako ponosi i prolaskom 8 svojih igrača na „try out“-u, tj. testiranju za ulazak u Juniorsku reprezentaciju Srbije i spremanje za Juniorsko Evropsko prvenstvo 2013. godine. Od 72 igrača iz timova cele Srbije, rođenih 1994. godine i mlađih, ovaj uspeh je veoma zadovoljavajuć za kraljevačku ekipu. Odabrani igrači su: Uroš Ristić (kvoterbek), Aleksa Denović (vajd risiver), Dušan Radojević (ofanzivna linija), Veljko Rajević (ofanzivna linija), Filip Aćimović (defanzivna linija), Savo Dragojlović (defanzivna linija), Nemanja Udovičić (lajnbeker) i Milan Bukara (defanzivni bek).

Jedan od najmlađih igrača juniorske selekcije „Kruna“, kvoterbek Uroš Ristić, povodom svog ulaska u reprezentaciju je izjavio:

– Naravno da sam srećan ulaskom u reprezentaciju, obzirom da sam prvi put bio na „try out“ kampu i da sam tamo bio među najmlađim igračima. Mislim da su treneri bili korektni u svakom pogledu i da su bili objektivni. Veoma sam zadovoljan svojim učinkom, ali naravno uvek može bolje. U narednom periodu ću se truditi da opravdam poverenje koje mi je ukazano.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Vukovima počasna pobeda

Nemanja Udovičić, lajnbeker „Kruna“ iz Vrnjačke Banje, zadovoljan je svojim uspehom.

– „Try out“ je prošao odlično, utisci su veoma pozitivni. Ima dosta dobrih igrača, treneri su izvanredni i drago mi je da sam deo takvog tima. Zadovoljan sam svojim učinkom, ali naravno uvek ima mesta za poboljšanja. Nadam se i očekujem zvaničan ulazak u reprezentaciju Srbije – reči su Udovičića.

Igrač defanzivne linije kraljevačkog tima, Filip Aćimović, takođe je oduševljen svojim ulaskom u ekipu reprezentacije.

– Utiske koje nosim sa „try out“-a za reprezentaciju su maksimalno pozitivni i što se tiče trenera i treninga, a i atmosfere koja je vladala u toku trajanja kampa. Treninzi nisu bili naporni, čak je bilo veoma zanimljivo, a naučili smo i neke nove tehnike. Zadovoljan sam svojim učinkom tokom testiranja i trudiću se da i na dalje dam sve od sebe da bih opravdao ime svog kluba – izjavio je Aćimović.

Povezana vest:  Veprovi sigurni u Železniku

Ostalim igračima, koji nisu prošli prvu selekciju za reprezentaciju, ostaje još šansi da se tokom narednih sezona dokažu i nametnu svojim igrama i radom u klubu.

Osim igrača, ulogu u reprezentaciji Srbije imaće i glavni trener „Kruna“, Marko Korićanac, koji će biti zadužen za rad sa kvoterbekovima, kao i defanzivni koordinator Ljubodrag Anđelković, koji će voditi najbolje defanzivne bekove Srbije.

Najmlađa selekcija je svoju sezonu završila kao drugoplasirana u Fleg Ligi Srbije. Odličan uspeh dečaka starosti do 15 godina je veliki podstrek da sledeće sezone rade na tome da opravdaju ovogodišnju reputaciju i postignu još bolji uspeh.

Američki (fleg) fudbal u Kraljevu od skoro je bogatiji i za ženski tim koji je treći po redu osnovan u Srbiji. Posle samo dva meseca postojanja, mogu se pohvaliti odličnim napredovanjem u treninzima. Pokazatelj toga je skoro održan revijalni turnir u fleg fudbalu u organizaciji „Kraljevskih Kruna“ u okviru kojeg je održan prvi – istorijski meč ikada odigran između dve ženske selekcije. Kraljevačke „Kraljice“ su izgubile od dosta iskusnijih kragujevačkih „Divljih Mački“, ali su pružile jak otpor protivnicama i svojom igrom ostavile fantastičan utisak na sve ljubitelje američkog fudbala. Ako nastave da treniraju ovakvim tempom i entuzijazmom kao do sada, svakako će dobiti zvanje favorita na nekom od narednih turnira, a i Lige, kada dođe do njenog osnivanja.

Povezana vest:  Presudan vikend za srpske timove u Sportklub CEFL

Ove godine su Krune organizovale humanitarne akcije prikupljanja sredstava na utakmicama za pomoć u lečenju četvorogodišnjaka Dimitrija Miloševića i Irene Paunović. Pored toga „Krune“ su organizovale i tribinu o štetnosti narkotika kao deo akcije „Sportom protiv droge“ u okviru koje su radili i promocije po kraljevačkim školama.

„Krune“ je letos zadesila i velika tragedija kada je u saobraćajnoj nesreći, na putu za trening, stradao osamnaestogodišnji Luka Varevac. Njegov dres sa brojem 65 je klub zauvek povukao iz upotrebe, a članovi kluba u svojim srcima čuvaju uspomenu na Luku.

Svojim uspesima, kao i humanitarnim akcijama i aktivnostima koje sprovode u cilju promocije zdravog života, sporta, humanitarnih i drugih akcija, klub američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns zaslužuju nezvaničnu titulu kolektiva za primer svima, a tome u prilog mogu svedočiti sve pohvale i simpatije sugrađana i sugrađanki, njihova podrška i uvek pune tribine tokom njihovih utakmica na domaćem terenu.

POZIV NOVIM ČLANOVIMA I ČLANICAMA

Člаnovi i člаnice „Krаljevskih Krunа“ pozivаju sve zаinteresovаne momke i devojke, svih uzrasta, dа se priključe u neku od četiri selekcije ovog sportskog kolektiva. Prijаvljivаnje i više informаcijа mogu sаznаti preko profilа Royal Crowns nа društvenoj mreži Facebook, kao i u grupi posvećenoj samo ženskom timu.

PHOTO: Lazar Slavković i Marina Mihailović