Ambasadorka_SAD_sa_americkim_trenerima_i_predsednikom_Kraljevskih_Kruna

AMERIČKI FUDBAL

Meri Vorlik posetila kamp američkog fudbala u Kraljevu

 

Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik izjavila je danas prilikom posete međunarodnom kampu američkog fudbala u Kraljevu da je učešće u kampu timova iz Bosne I Hercegovine i Bugarske dobro za regionalnu saradnju.

-To je sjajan način uspostavljanja veza srpskog i američkog naroda I gradnje mostova poverenja i saradnje sa regionom. Ja sam potpuno sigurna da se kroz sport i kulturu mogu izgraditi odlične veze, optimista sam i verujem da će one između naše dve velike nacije u budućnosti biti izgrađene na svim nivoima – rekla je novinarima Meri Vorlik na atletskom stadionu u Kraljevu.

Povezana vest:  Šarčević objavio spisak reprezentativaca za pripreme

Šestodnevni kamp organizovao je lokalni klub Kraljevo Royal Crowns (Kraljevske krune). Dodala je da je impresionirana naporima predsednika kluba američkog fudbala u Kraljevu Srđana Ćosića i trenera Džoša Hepnera, koji sa porodicom živi i radi četiri godine u Kraljevu. Gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović je ocenio da su se zahvaljujući postojanju kluba Royal Crowns u Kraljevu stvorili brojni mostovi prema američkom narodu, čime se i Srbija otvara za velika prijateljstva i saradnju.

Povezana vest:  Četvorka na vrhu bez poraza

Klub Kraljevo Royal Crowns je od 29. maja u sportskom centru Okanik u Mataruškoj Banji organizovao međunarodni trening kamp, u okviru kojeg su bila dva trening kampa i dve trenerske klinike sa učešćem sedam američkih trenera, kao i najboljeg NFL igrača, Majkla Palmera iz američkog kluba Atlanta Falkons.