Danube Dragons 2016

IFAF Evropa Liga šampiona: „GAT Dukesi“ dočekuju „Danube Dragonse“ iz Beča

Aktuelni šampioni države, ekipa „GAT Dukes“ iz Novog Sada ovog vikenda sastaje se s bečkim timom „Danube Dragons“ u okviru 1. kola grupe Jug IFAF Evropa Lige šampiona. Meče se igra u subotu 23. aprila od 15.00 sat na stadionu FK Kabel u Novom Sadu.
Treće izdanje IFAF Evropa Lige šampione za srpske klubove počelo je prošlog vikenda. „SBB Vukovi“ su u Beogradu, u okviru grupe Centar, u izrazito uzbudljvom meču, izgubili od italijanske ekipe „Seamen“ iz Milana sa 50 : 34. Predstojećeg vikenda na „evropski teren“ izlaze i Novosađani, koji će odmeriti snage s četvrtoplasiranim timom austrijskog prvenstva.
„Vojvode“ uoči subotnjeg meča ne skrivajuo ptimizam iako blagu ulogu favorita prepuštaju gostima iz Beča. Glavni trener Vladislav Petković smatra da, ako njegova ekipa bude disciplinovana na terenu ima šanse da pobedi već u 1. kolu i tako otvori sebi put od završnice.
– Austrijski tim je mnogo jači nego prošle godine. Gledali smo neke njihove utakmice i vrlo su uigrani, imaju odličnog kvoterbeka koji se sjajno snalazi i „u džepu“ i van njega. Mi ulazimo veoma ozbiljno u ovaj meč i spremni smo da damo sve od sebe da pobedimo. Ako budemo disciplinovani na terenu, imamo dobre šanse za pobedu – ističe predvodnik novosadskog tima.
Defanzivni bek (fri-sejfti) Novosađana Goran Zec, koji je iz „Indiansa“ došao u „Dukese“ pred početak sezone, kaže da je predstojeći meč za njega veliki izazov te da veruje da će njegova ekipa dati sve od sebe da dođe do važne pobede.
– Ovo je za mene velika utakmica i veliki izazov! Prvi put ću igrati protiv neke ‘velike’ evropske ekipe. Ekipa iz Beča nije nimalo lak protivnik. Imamo prednost domaćeg terena i publike koja će, nadam se, doći u velikom broju i podržati „Vojvode“ da lakše ostvare zacrtani cilj s početka sezone. Očekujem veoma dobru utakmicu. Ulogu favorita ima ekipa iz Beča, ali mogu da kažem da će „Vojvode“ dati sve od sebe da dođu do veoma važne pobede koja bi trebalo da nas uvede u Final Four – zaključio je Zec.
Pored „GAT Dukesa“ i „Danube Dragonsa“, u grupi Jug se takmiče još i ekipe „Boğaziçi Sultans“ iz Istanbula te „Lisboa Devils“ iz Portugalije, s kojima se Novosađani neće sastajati.
Stadion FK Kabel nalazi se u blizni popularnog novosadskog kupališta Štrand, ispod mosta „Slobode“. Kik-of je zakazan za 15.00 h.
Podsetimo, IFAF Evropa Liga šampiona ove godine okupila je 13 evropskih timova iz Turske, Mađarske, Švedske, Portugalije, Italije, Češke, Poljske, Rusije, Austrije, Danske i Srbije, podeljenih regionalno u četiri grupe. Sve ekipe igraju jednokružno u okviru svojih grupa, a pobednici se kvalifikuju na završni turnir Final Four.
Branioci titule su švedska ekipa „Crusaders“ iz Karlstada, koji su u prošlogodišnjem finalu u Beogradu pobedili „SBB Vukove“.

Povezana vest:  Donacija iz Amerike za Kraljevske krune