Legionari12

Celtisi odustali, Legionari definitivno u Superligi
 
Loša vest za američki fudbal je da su Sombor Celtisi odustali od daljeg takmičenja u Prvoj ligi Srbije, grupa Sever. Ekipa koja je fantastično počela šampionat, sa skorom 3-0 jedno vreme bila i u vođstvu u severnoj diviziji, nažalost nije izdržala takmičenje do kraja.
Celtisi su ove sezone u svoje redove doveli i dva Amerikanca, trenera i lajnbekera, ali ni to im nije pomoglo da sezonu privedu kraju. Rezultatski, sve je počelo da se obrušava porazom od Sirmium Legionara, posle čega su usledili i porazi od Vrbas Huntersa, ali i Kikinda Mammothsa. Ipak, niko nije očekivao da prošle godine član elitnog ranga neće završiti takmičenje.
Zbog odustajanja Somboraca, najviše mogu da žale Huntersi iz Vrbasa, jer ih je poraz od Celtisa koštao šanse da se plasiraju u Superligu naredne godine. Sa druge strane, Legionari su ovom odlukom Somboraca promovisani u novog člana elite, obzirom da u pretposlednjem kolu slobodni, a da su u poslednjem trebali da igraju upravo protiv zeleno-žutih.
Pravilo kaže da ako ekipi odustane od takmičenja, a odigra 75% prvenstvenih utakmica, važe se svi do tada odigrani mečevi, a preostali se registruju rezultatom 35:0.

 

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Član Vukova Mihajlo Stefanović pozitivan