Vukovi vs Budimpesta_1485

CEFL LIGA

Vukovi Beograd u drugom kolu bolji od ekipe Budapest Vulvs

Vukovi vs Budimpesta1368Vukovi Beograd savladali su Budapest Vulvse 28-3 u suboti na Adi Ciganliji i time zauzeli čelnu poziciju na tabeli Lige američkog fudbala Centralne Evrope, CEFL.

Iako su Vukovi u prethodne četiri sezone neporaženi u mečevima s mađarskom ekipom, ovako ubedljiva pobeda je ipak iznenađenje. Razlozi tome se možda mogu naći u nedolasku startnog kvoterbeka budimpeštanske ekipe, Vasila Jordana, a njegova zamena Ištvan Kovač je  zabeležio čak tri presečene lopte.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011, Meč za oproštaj od sezone!

U Vukovima, najupečatljivije izdanje imao je Pavle Plamenac, s dva uhvaćena tačdauna. Debitant u CEFL-u postigao je prvi tačdaun u prvoj četvrtini, a kvoterbek Vini Mirot je pasom do Bratislava Bošnjaka povisio na 14-0 u prvom poluvremenu.

Vulvsi su u nekoliko navrata imali priliku da smanje rezultat, ali nisu uspeli ništa više od tri poena u drugom poluvremenu. I to malo nade je brzo nestalo, jer je Plamenac uhvatio još jedan pas za tačdaun u 21-3.

Povezana vest:  Veprovi u finalu evropskog EFAF kupa!

Kao i na prethodnoj CEFL utakmici, konačan rezultat doneo je kornerbek Marko Bates, koji je presečen pas vratio 70 jardi do end zone i 28-3.