Wild Boars - medijima

Veprovi nastavili pobednički niz, „pali“ su i Zmajevi

U 6. Kolu Superlige 2011 u američkom fudbalu, kragujevački Divlji veprovi savladali su Plave zmajeve iz Beograda rezultatom 54:6. Pred oko 300 gledalaca, Veprovi su imali finalnu proveru pred odlazak na polufinalnu utakmicu EFAF kupa koja ih očekuje sledećeg vikenda.

Kragujevčani su krenuli u već dobro poznatom stilu presekavši prvi pas Palepalea, kvoterbeka Zmajeva. Prvi napad Kragujevca krunisao je Džeremi Pejton nakon pasa Stena Bedvela za 31 jard i tačdaun – 7:0 (PAT Ružić). Već u sledećem napadu, Bedvel ponovo pronalazi jednog od risivera, Nikolu Tomića, koji je između dva igrača uhvatio pas za 18 jardi i tačdaun – 14:0 (PAT Ružić).

Povezana vest:  PLS "JUG": Krune ubedljive u Boru

Iako su u Kragujevac došli sa malim brojem igrača, Zmajevi su hrabro igrali, a nakon greške u napadu Veprova, igrač sa brojem 36 je pokupio loptu i odneo je u end zonu Veprova – 14:6 (PAT neuspešan).

Do kraja prve četvrtine, domaći igrači uspevaju da još jednom poentiraju trčanjem Stena Bedvela za 15 jardi – 21:6 (PAT Ružić).

Drugu četvrtinu je otvorio iskusni trkač Veprova, Veljko Petrović, trčanjem za 3 jarda i tačdaun – 28:6 (PAT Ružić). Napad Zmajeva nikako ne uspeva da uspostavi igru pored odlučne odbrane Veprova, a napad kragujevčana ponovo dobija priliku da poentira. Bedvel pronalazi Dž. Pejtona za 4 jarda i tačdaun – 35:6 (PAT Ružić).

Povezana vest:  Superliga: Veprovi i Imperatori izborili plej-of

Do kraja poluvremena, ostalo je još malo vremena, a Zmajevi su primorani da ispucaju loptu. Nakon ispucavanja, Dž. Pejton uzima loptu i vraća je preko celog terena za 90 jardi i tačdaun – 42:6 (PAT Ružić).

Drugo poluvreme je takođe počelo u znaku crno-belog tima sa Lepenice. Sten Bedvel pronalazi hvatača, Filipa Nedeljkovića za 23 jarda i tačdaun – 48:6 (PAT neuspešan).  Treća četvrtina nije donela mnogo poena jer su kragujevčani „spustili loptu“ dok se protivnička ekipa mučila sa nedovoljnim spiskom igrača.

U četvrtoj četvrtini, Sten Bedvel postiže još jedan tačdaun trčanjem za 5 jardi – 54:6 (PAT neuspešan). Zmajevi su do kraja meča uspeli da postignu još jedan tačdaun, a nakon neuspelog pretvaranja ekstra poena, došli smo do konačnog rezultata – 54:12.

Povezana vest:  Američki fudbal: Dva okršaja u Beogradu i derbi u Novom Sadu

Veprovi su danas ušli u završnu fazu priprema za polufinale EFAF kupa, a sasvim smo sigurni da će se do sledećeg vikenda stručni štab kragujevčana potruditi da ispravi sve sitnice i da povede svoj tim u osvajanje Evrope.

Sa druge strane, iako dosta oslabljeni, Zmajevi su hrabro odigrali meč i na kraju dobili aplauze domaćih igrača. Njih očekuje borba za plej-of domaćeg prvensta kao i polufinale Interlige.

Kragujevčani u poslednjem kolu Superlige gostuju u Pančevu gde će odmeriti snage Panterima.