Petar-Vitorovic

Bez Vitorovića na Evropskom prvenstvu

Neobična situacija viđena je prvog dana treninga na Adi Ciganliji. Gorostas SBB Vukova, po mnogima i najbolji ofanzivni linijaš u zemlji, Petar Vitorović, bez opreme je prisustvovao večernjem treningu u sredu, na dvodnevnom kampu srpske reprezentacije, gledajući ga sa tribina. Bio je to signal da nešto nije u redu, obzirom da je popularni Pera bio na spisku reprezentativaca, a od strane poznavalaca prilika u ovom sportu bio viđen kao jedan od ključnih igrača u zaštiti kvoterbeka na predstojećem Evropskom prvenstvu u Austriji i Švajcarskoj.

Povezana vest:  Američki reprezentativac novi kvoterbek Veprova

– Ne idem na Evropsko prvenstvo – rekao nam je Vitorović ono što smo naslutili, ali nismo želeli da poverujemo, kada smo ga videli „u civilu“ u društvu penzionisane stare garde Vukova Grahovca, Todorovića i Ristića.

O čemu se radi? Povreda neka?

– Nije, hvala Bogu. Međutim, zbog posla nikako nisam mogao da odsustvujem dovoljno dugo da bih bio i na pripremama i na Evropskom prvenstvu. Baš sam želeo, ali šta da se radi. Nisam mogao da uskladim obaveze – sa tugom govori jedan od onih pravih vitezova na srpskoj sceni američkog fudbala.

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Okršaj neporaženih u 5. kolu Prve lige Srbije

Da li je mogao da se napravi neki kompromis?

– To ne bi bilo fer, prema onima koji će sve vreme biti na treninzima i prolivati znoj tokom celih priprema. Mogu ovi momci i bez mene, verujem u njih i celu srpsku reprezentaciju. Od srca im želim sve najbolje na Evropskom prvenstvu – zaključio je kraći razgovor Vitorović, gorostas velikog srca, momak koji je redovno bio zadužen za odličnu atmosferu u timu.

Povezana vest:  Prokletstvo Ahila, Alf propušta derbi

Njegovo odsustvo ozvaničeno je spiskom igrača koji će putovati u Banju Vrujci na pripreme. Ne samo u ofanzivnoj liniji, već i van terena, biće teško nadoknaditi ovaj gubitak. Živa legenda američkog fudbala tokom Evropskog prvenstva ostaće u Srbiji.