Krune_cacaka_akcija

Titula dogodine za Kraljevske krune, sada juniori nastupaju

 

U Nedelju 26. juna, na terenu FK BIP u Čačku, Kraljevske krune su poražene od domaćih Anđeoskih ratnika rezultatom 43:33. Ovim je završena veoma uspešna sezona kraljevačkog tima koji je nakon osam vezanih pobeda stigao do Play Off-a.

Krune su bolje otvorile utakmicu i već u drugom pleju su postigle tačdaun trčanjem od 50 jardi kvorterbeka Strahinje Stepovića kome su sjajnim blokovima otvorili put dva amerikanca Markus Vajč i Džoš Hepner. Posle početnog vođstvа Kruna, Čаčаni su zаigrаli znаtno bolje i već u Kick off-u se veoma približili end zoni Kraljevčana, nakon čega su ubrzo i poentirali. Naredni napad Kraljevčana nije dao rezultata, ali je zato nakon greške napada Čačana, tokom cele sezone odlični DL Kruna Ivan Beloica, uspeo vešto da pokupi i osigura loptu u protivničkoj endzoni, postigavši tako još jedan TD za Kraljevo. Kraljevo je sa ovim rešilo prvu deonicu u svoju korist. Nakon ovoga Čаčаni su zаigrаli znаtno bolje, preko  kvorterbeka Đorđа Avrаmovićа i raningbeka Mihаilа Josovićа zаređаli su tri tаčdаunа i stigli do, ispostаvilo se, nedostižne prednosti (35:14), poslednji četvrti tačdaun Ratnici su postigli početkom trećeg periodа. Treća i četvrta deonica pripale po kvalitetu igre Kraljevčanima, odlična trčanja raningbeka Markus Vajča i odlična igra u odbrani lajnbekera Džoša Hepnera su obeležile ovaj deo utakmice. Oba pomenuta Amerikanca u redovima Kruna, uz Strahinju Stepovića su igrala ovu utakmicu i kao igrači odbrane i napada, dajući sve od sebe za svoj tim na terenu. Napad Kruna je zаhvаljujući rаspoloženom Strаhinji Stepoviću, uspeo dа do krаjа mečа smаnji prednost protivnikа. I ako su kraljevčani bili bolji „pobedivši“ u tri četvrtine, ipak to nije bilo dovoljno da se ostvari konačna pobeda, jer su Ratnici uspeli da u drugoj četvrtini postignu čak 22 poena.

Povezana vest:  Branko Vučinić novi predsednik SAAF

Sama utakmica je bila prava sportska predstava u kojoj bilo mnogo atraktivnih poteza i postignutih poena sa obe strane, na zadovoljstvo prisutnih gledalaca. Razlozi za poraz Kruna leže, pre svega u napravljenim greškama tokom igre, od kojih su neke bile potpuno nepotrebne, poput dosuđenih nesportskih ponašanja i kažnjavanja klupe Kraljevčana. Ostali razlozi su izostajanje značajnog broja igrača, što zbog povreda, što zbog drugih razloga, zatim igranje igrača pod povredama i izlaganje dodatnim naporima, igrajući i u napadu i u odbrani. Pored još jednog stečenog iskustva, sigurno jedan od najvećih dobitaka tima Royal Crowns-a iz ove utakmice je pokazana sposobnost i volja da kada je najteđe se konsoliduju i vrate u igru. A ono što je impresioniralo sve prisutne je veliko srce tima da igra jako do kraja, što je za svako poštovanje, a i značajna zaostavština za narednu sezonu.

Čačak Angel Warriors – Kraljevo Royal Crowns 43:33 (13:14, 22:0, 8:13, 0:6)

Stadion: „BIP“. Gledalaca: 500.

Kretanje rezultata:

0:6 Strahinja Stepović trčanje 50 jardi,

7:6 Miloš Jevremović trčanje 22 jarde, Petrović PAT

13:6 Mirko Slavković trčanje 1 jard,

13:14 Beloica fambl recovery u end zoni protivnika, Stepović za 2 poena,

21:14 Đorđe Avrаmović pаs 80 jаrdi zа Milorаdа Živkovićа, Mihаilo Josović zа 2 poenа,

27:14 Avrаmović trčаnje 3 jаrde,

35:14 Josović trčаnje 60 jаrdi, Josović zа 2 poenа,

35:21 Mаrkus Vаjč trčаnje 24 jаrdi, uspešаn PAT,

43:21 Jevremović trčаnje 3 jаrde, Josović zа 2 poenа,

43:27 Stepović trčаnje 2 jаrdа,

43:33 Stepović trčаnje 15 jаrdi.

Nakon ovog četvrtfinala, Čačanske Rаtnike i Pančevačke Pаntere u polufinаlu već čekаju Kragujevački Vаjld borsi i Beogradski Vukovi, koji su se direktno plаsirаli osvаjаnjem prvа dvа mestа u Centru. Prvi polufinаlni pаr biće Vukovi i Pаnteri, koji će odigrаti svoj već sledećeg vikendа. Zbog finаlа EFAF kupа, u kome igrаju Krаgujevčаni, meč između Vаjld borsа i Anđeoskih rаtnikа zаkаzаn je zа dve nedelje.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP, Prvi zvaničan meč reprezentacije Srbije u svojoj zemlji

Naš tim Kraljevskih Kruna, je odigrao najuspešniju sezonu u istoriji kluba do sada. Ovo se ne odnosi samo na 8 vezanih pobeda, najveći broj postignutih poena ikada, ukupno 453 i primljenih 113, odlične igre odbrane i na hiljade osvojenih jardi Kraljevačkog napada i specijalnih timova, već zato što je mnogo ostvareno u ovoj sezoni. Oformljen je vredan, radan i disciplinovan tim, koji ima veliko srce i koji ume i kada je najteže da igra do kraja! Atmosfera u klubu je porodična, a igrači su kao braća. Ono što je drugima san – da zaigraju u elitnoj grupi Centar, Krunama je realnost, a i ranije su Krune igrale u Centru sa najboljima, pa sada za sledeću sezonu pred sobom imaju naredni cilj… Uvod u proteklu sezonu Kraljevčani su počeli međunarodnom utakmicom sa Sofijskim timom gde su zabeležili veličanstvenu pobedu pred domaćom publikom. U istom stilu su otopčeli i nacionalnu ligu i iz utakmice u utakmicu nizali pobedu za pobedom. Ove sezone Royal Crowns-i su postali prvaci divizije Jug i pobednici međukonferencijske baraž utakmice Sever-Jug! U poslednjoj, četvrtfinalnoj utakmici Play Off-a i pored poraza, teren su napustili podignute glave jer su dali sve od sebe. Pokazali su odličnu igru i da im je zaista mesto među najboljima! Pred Krunama je naredna sezona i naredni cilj, najavljuju da je sledeća godina – godina još većeg uspeha. Za Krune, kraj ove sezone označava početak pohoda na titulu prvaka Srbije, već do godine!

Kao i seniori tako je i fleg selekcija koja okuplja najmlađe Krune prošle nedelje završila takmičarsku sezonu. Kraljevački dečaci su uspeli da se plasiraju na finalni turnir fleg lige Srbije, koji se u nedelju 26. juna odigrao u Vrbasu. I ako na finalnom turniru nisu ostvarili neki značajniji rezultat, ovi dečaci su pre toga odigrali četiri kvalifikaciona turnira, od kojih su na jednom bili treći, na sledećem drugi, a na poslednja dva su osvojili prvo mesto. Kraljevački Flegovci su tokom ove sezone odigrali 22 takmičarske utakmice, plus nekoliko revijalnih.  Kako je proticala sezona u Fleg ligi Srbije, tako su Krune podizale svoju formu što su i pokazali na poslednja dva kvalifikaciona turnira. Na poslednjem, finalnom turniru su imali teže protivnike koje nisu uspeli da savladaju. Ipak fleg tim Kruna će nastaviti sa treninzima, jer već na leto ih u Kraljevu čeka Kraljevo Challenge turnir u fleg fudbalu, ali i još uzbudljivih takmičenja.

Povezana vest:  JUNIORSKA LIGA SRBIJE, Vukovi i Vojvode na subotnjoj premijeri!

Pored seniorskog i fleg tima Krune imaju i juniorski tim za mlade od 15 do 19 godina.  Klub američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns poziva sve zainteresovane da se učlane i postanu deo tima Kraljevskih Kruna! Pozivamo sve momke koji su rođeni 1996. 1995., 1994., 1993. i 1992. godine da se učlane u naš juniorski tim. Upis novih članova i trening juniora je od 04. juna svakog dana (osim nedelje) od 09 h na Sportskom aerodromu – aero kluba Kraljevo – kod fabrike FEP Magnohrom! Počinju pripreme za Juniorsku ligu Srbije, koja startuje u septembru 2011. Od opreme su potrebni: šorc, majica, jedne patike i jedne kopačke (ako nemate trenutno kopačke može i u patikama, dok ne nabavite). Opremu za američki fudbal, kao što je kaciga, štitnici i ostalo dobijaš od kluba. Treninzi se sprovode u teretani po specijalnom programu za igrače AF i pod nadzorom trenera u skladu sa predispozicijama svakog igrača, na terenu na po sistemu najboljih football programa i u učionici Doma društvenih će biti održavani taktički treninzi i sastanci. Juniori Kruna se spremaju za pohod na titulu, budi deo pobedničkog tima!