stadionizvazduhaF4 turnir Lige šampiona u američkom fudbalu na stadionu Voždovca

Završni, F4 turnir evropske Lige šampiona u američkom fudbalu biće do 24. do 26. jula održan na stadionu Voždovca.

Beograd je nedavno dobio domaćinstvo ovog spektakularnog nadmetanja, na kome će se nadmetati domaći SBB Vukovi, London Blic, švedski Karlstad i francuski Tonon.

Prvo polufinale, između SBB Vukova i njihovih rivala iz Londona će se na stadionu Voždovca igrati u petak, 24. jula, od 16 sati, a istog dana od 20.30 u drugom polufinalu snage će odmeriti Karlstad Krusejders i Tonon „Crni panteri“.

Povezana vest:  SUPER BOUL 2014, Denver Bronkosi i Sijetl Sihoksi u finalu NFL lige

Veliko finale na programu je u nedelju, 25. jula, od 16.30.

Pored vrhunskog američkog fudbala, najboljeg koje Evropa može da ponudi u ovom trenutku na klupskom nivou, publika će na stadionu Voždovca imati priliku da vidi i brojne nastupe ovdašnjih zvezda.

Za sada su svoje prisustvo i mini-koncerte potvrdili „THC La Familija“ i „Mihilow“, dok će jednu od himni pevati i naš poznati glumac, inače veliki ljubitelj ovog sporta, Nikola Đuričko.

Povezana vest:  Dag Atkins predvodnik nacionalnog tima i u 2016. godini

Stadion Voždovca predstavlja pravo malo čudo arhitekture, jer se nalazi na krovu tržnog centra i jedini je takve vrste u ovom delu Evrope, a jedini uz Monakov koji je „na starom kontinentu“ izgrađen na krovu nekog zdanja. Kapacitet mu je 5.000 mesta, na njemu svoje superligaške mečeve igra FK Voždovac, a 24. i 26. jula ugostiće četiri najbolja tima evropske Lige šampiona u američkom fudbalu.

Povezana vest:  CEFL LIGA: Ljubljana Silverhawks – SBB Vukovi Beograd

PHOTO: FK Voždovac