Vukovi_Panteri

PRVO POLUFINALE SUPERLIGE SRBIJE

Vukovi brane Adu od Pantera

 

Superliga Srbije ulazi u samu završnicu, a prvi polufinalni meč odigraće se na stadionu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji (subota, 18 časova), gde će na megdan izaći domaći Vukovi i Panteri iz Pančeva. Drugo polufinale, koje se igra između kragujevačkih Divljih veprova i Anđeoskih ratnika iz Čačka, igra se nedelju dana kasnije zbog obaveza Kragujevčana u finalu EFAF kupa.

Ova dva tima su već odigrala jedan meč na istom mestu, a tada su, posle početnog vođstva Pančevaca, Vukovi uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Bilo je to u prvom kolu divizije Centar. Do kraja regularnog dela šampionata, Vukovi su završili na drugoj sa skorom 7-1, Panteri na trećoj poziciji sa 6-2. Zato su Pančevci do polufinala morali preko vajld kard meča, u kome su savladali Vitezove iz Kleka prošlog vikenda.

Povezana vest:  Vukovi ubedljivi u večitom derbiju

Domaćin se najviše uzda u kvoterbeka Vinija Mirota, koji ove sezone bez greške predvodi podmlađeni napad Beograđana. Od odličnog Amerikanca čuli smo očekivanja uoči subotnjeg meča.

Očekujem odličnu utakmicu, jer je Pančevo ekipa koja je u poslednje četiri sezone stizala do polufinala, bez obzira u kojoj su ligi nastupali. Takođe, sigurno će biti dosta motivisani, jer će pokušati da se osvete za poraz u prvom kolu, kao i da sruše tradiciju Vukova na Adi, gde smo još neporaženi. Što se nas tiče, spremni smo da izađemo na teren i ostvarimo još jednu pobedu. Dosta toga je u igri za obe ekipe – rekao je Mirot.

Povezana vest:  IFAF LIGA ŠAMPIONA: Vukovi stali nadomak trofeja, preokret Finaca

Na njegove reči se nadovezao Nemanja Lazarević, lajnbeker Vukova, koji je ove sezone bio učesnik prestižnog spektakla „SAD protiv Tima sveta“

Kada sam došao u Vukove, video sam da se radi o ekipi koja gaji najviše ambicije u ovoj ligi. Ovogodišnje takmičenje je dodatno dobilo na težini zbog ujedinjenja saveza i upravo zato moji saigrači i ja ćemo dati sve od sebe u predstojećoj utakmici da nastavimo takmičenje i plasiramo se u finale – istakao je Lazarević.

Povezana vest:  Srbi stigli u Milano, trenirali na stadionu Viđoreli

Lazarević ove sezone predvodi svoj tim po broju obaranja, a i u meču sa Panterima biće jedan od stubova odbrane, koja je zbog odlaska nekoliko iskusnih igrača pretrpela najveće promene u odnosu na ranije sezone. U polufinalnom duelu biće dodatno oslabljena neigranjem Ivana Nedeljkovića i Aleksandra Anđelkovića, koji je zbog poslovnih obaveza napustio Srbiju i neće igrati do kraja sezone.