Wright-Paul1

U Vukovima Amerikanac Rajt, ali i Vezmar i Stanojev
 
Posle Mihaila Josovića, SBB Vukovi su svoje redove pojačali sa još nekoliko igrača. Među njima svakako je najzvučnije ime Pola Rajta (Paul Wright), koji igra na pozicijama lajnbekera i defanzivnog beka, čiji će zadatak biti da ojača odbranu čopora sa Ade. Tokom svoje koledž karijere nastupao je u 2. diviziji u Central Vašingtonu i Ilionis Stejtu.
– Izabrao sam Vukove jer sam već u komunikaciji sa trenerima, budućim saigračima i upravom osetio da u Vukovima vlada prava timska atmosfera. Video sam da su svi vrlo ozbiljni i posvećeni onome što rade. Takođe, Vukovi su organizacija koja ima bogatu tradiciju pobeđivanja i titula tako da sam veoma lako doneo odluku između mnogobrojnih ponuda koje sam imao u želji ne samo da osvojimo trofeje nego i da krenemo putem najboljeg u Evropi. Očekujem da postignemo bolje rezultate nego prošle godine i da pored SAAF titule osvojimo i onu regionalnu, u CEFL. Sa disciplinom i radom koje ću pokazati kada dođem prilično sam siguran da ćemo uspeti – rekao je ovaj igrač, koji je poreklom Jamajčanin.
Značajna pojačanja Vukovi su stekli iz Novog Sada. Dvojica reprezentativaca sa minulog Prvenstva Evrope C grupe, defanzivni bek Filip Vezmar i kiker Srđan Stanojev pojačaće aktuelnog šampiona naredne godine.
– Odlučio sam da je došlo vreme da napredujem u karijeri. Šansu sam prepoznao u SBB Vukovima, tako da se nadam da ću novom timu pomoći u osvajanju obe titule – rekao je Stanojev, dugogodišnjeg prvog šutera Novi Sad Djuksa.
Po stažu jedan od veterana američkog fudbala u Srbiji, deo reprezentacije Srbije na oba kontinentalan takmičenja C grupe, Filip Vezmar, je prošle godine igrao u Zagreb Pejtriotsima. Povodom prelaska u Vukove je istakao:
– Posle dužeg putovanja po Balkanu i okolnim ligama, probudila se velika želja za titulom u nacionalnoj ligi. Ne vrede ništa tuđe titule, kada nemaš svoju. Tokom nastupa u nacionalnom timu ovog leta, bio sam oduševljen glavnim trenerom Šonom Embrijem, načinom rada i vođenjem programa. Vukovi su odavno stekli etiketu fudbalske institucije i definitivno godinama unazad jednim od najboljih programa u ovom delu Evrope, ako ne i šire – istakao je Vezmar.
Povezana vest:  SERBIAN BOWL: Vukovi i Veprovi najavljuju spektakl