Donacija iz Amerike za Kraljevske krune

Donacija iz Amerike za Kraljevske krune

Danas je klubu američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns stigla vredna donacija iz Sjedinjenih Američkih Država. NCAA tim Džordžija Buldogs i još nekoliko koledž i srednjoškolskih timova su Krunama donirali zaštitnu i drugu opremu za američki fudbal. Donacija sadrži čitave setove šolder pedova, kaciga, raznih štitnika, pantalonica, novih Nike kopački i prateću opremu kao što su setovi Nike i UA podmajici, garniture markera, flag football pantalonice i lopte za američki fudbal.

U ime Kraljevačkog kluba, donaciju u sportskoj opremi primio je predsednik Kraljevskih kruna Srđan Ćosić.  „Ova donacija je rezultat anganžmana kluba i našeg trenera Džoša Hepnera, koji je veoma uspešno obavio foundrasing u SAD za svoje Krune. Ovim smo dugoročno ispunili jednu veliku potrebu, sada ćemo imati dovoljno opreme i za seniorsku i za juniorsku selekciju. Oprema je došla u pravi čas, jer baš ovog leta je bio veliki priliv novih igrača, gde se pojavio problem nedostatka opreme. I pored toga što su juniorskom timu seniori ustupili svoju opremu, opet je bilo nedovoljno, jer hvala Bogu naše selekcije se dobro razvijaju. Ovo je i uspešan nastavak saradnje našeg kluba sa Amerikom, Džordžija Buldogs i drugim koledž i srednjoškolskim timovima koji ovakvim konkretnim delima podržavaju razvoj našeg programa. Koristim priliku da im se i javno zahvalim na donaciji. Ovakav vid pomoći uvek nam je dobro došao, jer sportske opreme uvek treba obzirom na ekspanziju naših timova i iznad svega mi je iskreno drago što se pokazalo kakvu saradnju i koliku podršku imamo u Sjedinjenim Američkim Državama – istakao je Ćosić.“

Povezana vest:  Kraljevske krune dočekuju Mamute

U Krunama su prezadovoljni zbog ove donacije iz SAD, ali ipak kako kažu emotivno se ispražnjeni ovih dana zbog tragične smrti svog mladog igrača Luke Varevca. Zbog toga su trenutno zamrznute sve timske aktivnosti, pa će nakon pauze juniorski tim nastaviti sa treninzima, a od prvog septembra počinju i prve pripreme seniorskog tima, ovoga puta u novoj opremi.

Povezana vest:  IFAF LŠ: Preokret Vukova protiv Ljubljančana