Legionari-Arena

Legionari šampioni Arena Lige Srbije

Posle titule u flegu, trofej u Arena Ligi Srbije 2011. godine otišla je u ruke Sirmium Legionara. Oni su na finalnom turniru ovog takmičenja na svom terenu opravdali ulogu favorita i ubedljivom igrom u polufinalu i finalu došli do trofeja.

Najpre su odigrana dva polufinalna meča, a gosti u ovom takmičenju iz Bugarske su najpre pobedili Odmetnike iz Požarevca rezultatom 18:6, postavši prvi finalisti. Usledio je lakši trening domaćih Legionara protiv ipak u ovom trenutku nejakih Borana, koji ni u meču za treće mesto nisu uspeli da se suprotstave Požarevljanima. Ipak, nema sumnje da za njih ovo takmičenje predstavlja veliko iskustvo i prilika da dosta toga nauče od iskusnijih ekipa.

Povezana vest:  Džoel Lej vozi "južnom prugom"

Da titula ipak ostane u vitrinama srpske ekipe, pobrinuli su se Legionari u finalnom meču, u kome su bez većih problema materijalizovali prednost domaćeg terena i savladali bugarske Medvede.

I titula najkorisnijeg igrača Arena Lige Srbije 2011. godine otišlo je u ruke Legionara, tačnije kvoterbeka Pavla Neškovića, talentovanog startnog kvoterbeka zelenih. Momak rođen 1995. godine velika je perspektiva ovog kluba i predvodnik je bio u fleg, juniorskoj i seniorskoj selekciji, kao i u timu arena fudbala.

Povezana vest:  Otvaranje CEFL 29. marta, više prenosa na Sportklubu

Rezultati – polufinala:

Požarevac Outlaws – Sofija Bears 6:18

Sirmium Legionaries – Bor Golden Bears 49:6

Meč za 3. mesto:

Požarevac Outlaws – Bor Golden Bears 26:0

Finale:

Sirmium Legionaries – Sofija Bears 32:18

Konačan plasman finalnog turnira:

1.    Sirmium Legionaries

2.    Sofija Bears

3.    Požarevac Outlaws

4.    Bor Golden Bears

Povezana vest:  Beograd SBB Vukovi pobedom završili poslednje kolo Sportklub CEFL lige