Voja-Milenkovic1

JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011

Panteri dva koraka od odbrane titule!

Još dve pobede dele Pančevo Pantherse od odbrane titule u Juniorskoj ligi Srbije. Nepobedivi u poslednje dve godine, biće na novom iskušenju, ali su Pančevci već ove sezone pokazali da umeju da se nose sa pritiskom i ulogom favorita, jer su i takmičenje u diviziji „Sever“, u kome su im žestoki protivnici bili Novi Sad Dukesi i Vukova iz Beograda, pa i kombinovana ekipa Mladenovca i Požarevca, završili bez poraza.

Prvo mesto u svojoj grupi pomoglo im je da steknu prednost domaćeg terena u polufinalnom duelu protiv Royal Crownsa. Zato će stadion sportskog centra „Mladost“ u subotu od 13 časova biti poprište odlučujućeg duela.

– Nikada se ranije u dosadašnjim juniorskim takmičenjima nismo suočili sa Kraljevčanima i zato sam vrlo uzbudjen – rekao je lajnbeker Pantera Ivan Modošanov, koji igra već treću juniorsku sezonu. – Vredno smo trenirali, atmosfera u timu je odlična i svako od nas jedva čeka da ova bitka počne. Smatram da smo u ovoj utakmici favoriti, što nam ne daje za pravo da se opustimo, već da zapnemo najjače što možemo kako ne bismo dozvolili protivniku da nas iznenadi. Očekujem dobar fudbal u subotu, jer ovo je polufinale, završnica jednog takmičenja!

Povezana vest:  Novo pojačanje u SBB Vukovima pred kraj sezone

Momak koji je na prijateljskom meču protiv reprezentacije Austrije ove godine bio član juniorskog nacionalnog tima Srbije, zatim nastavlja:

– Kraljevčanima ćemo pružiti žestok duel, do poslednjeg zvižduka, ali i čistu i fer borbu. Od svog napada očekujem tečnu i raznovrsnu igru, a od svojih saboraca iz odbrane maksimalnu agresivnost i što manje primljenih poena. Neka bolji pobedi.

Još jedna uzdanica Pančevaca je svakako hvatač Darko Živanov, koji je u klubu je još od fleg selekcija. Sa koliko iskustva ulazi u ovaj meč, dovoljno govori podatak da mu je ovo četvrta juniorska sezona. Takođe je bio član juniorske reprezentacije i to one koja je osvojila kvalifikacioni turnir u Kragujevcu.

Povezana vest:  ŽFL: Turniri u Novom Sadu i Obrenovcu

– Utakmica koja nas očekuje nosi veliki teret, jer je to utakmica plej ofa i više nemamo prava na greške. Pauzu, koja je usledila posle grupne faze sezone, smo iskoristili da kvalitetno treniramo i samim tim greške dovedemo na minimum. Atmosfera koja vlada u timu je odlična. Znamo koji je naš cilj, bez obzira ko nam je protivnik – pobeda. Na napadu je da postigne poene, a odbrana će, siguran sam, odratiti svoj deo posla. Kraljevo se nije baš pokazalo u dosadašnjem delu sezone, imali su tri poraza, ali to ne mora ništa da znači. Siguran sam da nisu sedeli skrštenih ruku i da se neće tek teko predati. Nadam se lepom vremenu i punim tribinama. Utakmicu ćemo igrati onako kako najbolje umemo i ostaviti srce na terenu.

Povezana vest:  Američki fudbal: Dva okršaja u Beogradu i derbi u Novom Sadu

Glavni trener i dugi niz idejni vođa juniorskog programa Pantera, Bojan Kovačević, upozorava na specifičnost utakmice, a takođe zna da je ključ zaustavljanje Strahinje Stepovića, kvoterbeka Kruna.

– Ovo je plej of, a u njemu je sve moguće. Ko pobedi, ide dalje, ko izgubi, sezona je za njega gotova. U našem napadu ima puno igrača na koje treba obratiti pažnju, a odbrana je primila najmanji broj poena u ligi. Tako ćemo i igrati – napad će se truditi da iskoristi sva svoja oružja, a odbrana da zaustavi Strahinju Stepovića, koji je ključan igrač u njihovom sistemu.