NS-dukes 

JUNIORSKA LIGA SRBIJA 2011
Vojvode spremne za gostovanje u Čačku
 
U meču u kome više nema mesta za greške, novosadski Dukesi će imati pravi test ovogodišnjih ambicija u meču protiv Čačak Angel Warriorsa, neporažene ekipe divizije „Jug“. Vojvode su u poslednjem kolu poraženi od aktuelnih šampiona Pančevo Panthersa, ali su pokazali da poseduju zavidan kvalitet i da će imati šta da pokažu u finišu sezone.
Vladislav Petković, trener odbrane juniora Vojvoda, od koje će u velikom meri zavisiti šanse tima iz Srpske Atine, uoči polufinala kaže:
– Atmosfera u timu je odlična, a momci jedva čekaju utakmicu. U Čačak idemo da pobedimo. Optimisti smo, jer verujemo u svoje mogućnosti i poštujemo protivnika. Svaka utakmica je priča za sebe, tako da uvek neki tim može da ima svoj dan i obrnuto.
Na velikom iskušenju protiv iskusne odbrane Anđeoskih ratnika biće i kvoterbek Marko Nikolić, koji se u potpunosti nametnuo kao lider tima iz Novog Sada. Navodimo vam njegova očekivanja pred prvi meč nokaut faze Juniorske lige Srbije.
– Očekuje nas težak meč na gostujućem terenu, popravljamo sve greške iz prethodnih utakmica. Bez obzira na višečasovni put koji nas čeka, izlazimo spremni na teren, i fokusirani samo na jedno, a to je timska pobeda. Osećam da sve dolazi na svoje mesto, a dodatna motivacija nam je potencijalno finale sa Pančevom u kojim bi dobili šansu da se revanširamo za poraz tokom regularnog dela sezone.
Optimista je i Verner Stajer, pojačanje mladih Vojvoda iz Kleka:
– Spremni smo taktički, naporno treniramo. Ispravili smo puno grešaka koje smo pravili, a najveći aduti Dukes-a u ovom meču su juniori sa iskustvom u seniorskom timu. Pored toga, velika prednost su i naši treneri, gde bih izdvojio Džona Harpera koji je najviše pažnje posvetio analiziranju protivnika. Kao i do sada, nadamo se fer-pleju, a motivacija i želja za pobedom neće jenjavati sve dok sudija ne označi kraj utakmice, bez obzira što ne igramo na svom terenu, pred svojom publikom.

 

Povezana vest:  Arena Lige Srbije 2011: Legionari preuzeli vođstvo