pancevo panthers - novi sad dukes

OVOG VIKENDA IGRAJU SE POLUFINALNI MEČEVI JUNIORSKE LIGE SRBIJE

Četiri želje za finale!

 

Posle takmičenja u divizijama „Jug“ i „Sever“, Juniorska liga Srbije, koja se igra za Trofej „Veljka Makojevića“, polufinalnim obračunima ovog vikenda ulazi u samu završnicu. U prilog činjenici da se američki fudbal ravnomerno razvija u celoj Srbiji, govori i podatak da među četiri najbolje ekipe u Srbiji nema večitih rivala, Divljih vepova i Vukova, već polufinalni parovi glase: Pančevo Panthers – Kraljevo Royal Crowns i Čačak Angel Warriors – Novi Sad Dukes.

Prvi meč je na programu već u subotu, kada od 13 časova na stadionu SC „Mladost“ Panteri dočekuju kraljevske Krune. Domaćin važi za favorita, jer osim što je takmičenje po grupama završio bez poraza (skor 4-0), aktuelni su šampiooni koji poraz nisu doživeli ni prošle sezone. Obzirom da ekipa nije gotovo uopšte promenjena, iskustvo im je i najveći adut protiv tima iz Kraljeva, u kome je veliki broj igrača dve do tri godine mlađi.

Povezana vest:  Superliga: Klupko se odmotava

– Na napadu je da postigne poene, a odbrana će, siguran sam, odratiti svoj deo posla. Kraljevo se nije baš pokazalo u dosadašnjem delu sezone, imali su tri poraza, ali to ne mora ništa da znači. Siguran sam da nisu sedeli skrštenih ruku i da se neće tek teko predati – rekao je Darko Živanov, hvatač Pantera, koji ima već tri juniorske sezone u nogama.

Kraljevčani se ponajviše uzdaju u kvoterbeka Strahinju Stepovića, učesnika događaja „SAD protiv Tima sveta“.

Povezana vest:  KRALJEVSKE KRUNE ZA PACIJENTE DEČIJE BOLNICE

– Nаšа prednost je svаkаko nаpаd koji on predvodi. Takođe, mnogo nam znači i povrаtаk kаpitenа i reprezentаtivcа Željkа Terzićа. Ovo će biti teškа i zаnimljivа utаkmicа, u kojoj želimo da dokažemo da nam je mesto u polufinalu – rekao je Aleksa Denović, univerzalac Kruna, koji igra na pozicijama hvatača i fri sejftija.

Ulogu favorita u drugom polufinalu, koje se igra u nedelju (13 časova), na stadionu „BIP“ u Čačku, imaju Anđeoski ratnici. Ekipa je sazrela, što je i dokazala skorom 4-0 u diviziji „Jug“, ali će imati veliki izazov protiv novosadskih Vojvoda.

– Novosađani su jaka ekipa, jer imaju iskustva iz seniorske sezone. Do sada nismo imali većih problema, što znači da smo kao ekipa spremni i uigrani. Recept za pobedu u polufinalnom meču je prost, jer ko napravi manje grešaka biće bliži pobedi – rekao je Mihajlo Josović, trkač Anđeoskih ratnika.

Povezana vest:  SBB i klub američkog fudbala Vukovi Beograd objavili partnerstvo

Vojvode ove sezone imaju u svojim redovima veliki broj igrača iz vojvođanskih timova, a najveći adut im je trofejni trener Džon Harper, Amerikanac koji je sa Vukovima osvojio dve titule prvaka Srbije i regionalnog CEFL takmičenja.

– Spremni smo taktički, naporno treniramo. Ispravili smo puno grešaka koje smo pravili, a najveći adut nam je odlična priprema svakog meča koju radi trener Harper. Bez obzira što ne igramo pred svojom publikom, sigurno ćemo dati sve od sebe da trijumfujemo i plasiramo se u finale – rekao je Verner Stajer, pojačanje Vojvoda iz Kleka.