Wild_Boars_Marines

 
Bez Srba u dva najjača EFAF takmičenja
Zvanično 10. ekipa u Evropi po rang listi EFAF-a, kragujevački Wild Boarsi neće i naredne godine igrati EFAF kup, u kome bi branili ovogodišnje finale iz Londona. Naime, prema informaciji koja je stigla iz evropske federacije američkog fudbala, nijedan tim iz Srbije se nije prijavio za ovo takmičenje.
Iako je srpski predstavnik prošle godine napravio veliko iznenađenje i nacrtao neku novu mapu Evrope, ovako nešto i ne treba da čudi, ponajviše kada se u obzir uzme maćehinski odnos koji je evropska federacija pokazala prema jedinom srpskom predstavniku u EFAF kupu, koji je do stigao do finala, a da nije odigrao nijedan meč pred svojom publikom. To se nije dogodilo čak ni u finalu, kada su Kragujevčani ponudili znatno bolje uslove za organizaciju od onih koje su u finalu ispunili London Blitzevi
Zanimljivo je da ove godine ni Blitzeva nema u formatu EFAF kupa. Doduše, ne zato što su odustali, već zato što su „prekomandovani“ u EFL, najkvalitetnije klupsko evropsko takmičenje.
Tako će EFL ekipe biti podeljene u četiri grupe u prvoj fazi.
Group A – Danube (AUT) – Prague (Panthers – CZ)
Group B – Calanda (SWI) – Helsinki (Wolverines – FIN)
Group C – Schwaebisch-Hall (GER) – Badalona (SPA) – Parma (ITA)
Group D – Flash (FRA) – London (UNK) – Pionniers (SPA)
U nastavku, u četvrtfinalnim mečevima četiri povlašćene ekipe dočekuju pobednike grupa u prvoj fazi takmičenja, a to su: Swarco Raiders (igraju protiv pobednika grupe A), Graz (pobednik grupe B), Vienna (pobednik grupe C) i Berlin (pobednik grupe D).
U EFAF kupu ekipe su podeljene u četiri grupe, a pobednici će ići direktno u polufinale.
Group A: Grenoble (FRA) – Hohenems SWI) – Valence (SPA)
Group B: Amiens (FRA) – Basel (SWI) – Alphen (NET)
Group C: Solerod (DEN) – Prague (Black Hawks – CZ) – Varsovie (POL)
Group D: Triangle (DEN) – Braunschweig (GER) – Milano (Seaman – ITA)

 

Povezana vest:  Vukovi sigurni za drugu pobedu, prve pobede za Zmajeve i Bikove