2012_embree

Šon Embri novi trener Vukova iz Beograda

Vladajući šampioni Srbije i CEFL-a, Vukovi iz Beograda biće u sezoni 2012 vođeni od strane novog trenera, Šona Embrija, trenutno pomoćnog trenera na Univerzitetu Kolorado.
-Čast mi je i vrlo sam srećan što sam izabran da vodim ovaj odličan tim. Biće sjajno raditi pored Rubena Draunsa koji je već odradio fenomenalan posao za Vukove. Moja ljubav prema i želja za takmičenjem u fudbalu je velika i nadam se da ću uspeti te osobine da nametnem I ekipi. Radujem se što ću biti deo srpske kulture I biti deo nečeg posebnog – rekao je Embri.
Četrdesetjednogodišnji Embri će biti šesti glavni trener ove ekipe i vrlo verovatno ima najimpresivniji CV od svih. Trenutno je asistent za ekipu Bizona Univerziteta Kolorado, članovi Pacifik-12 NCAA konferencije, odnosno Divizije I-A, najvišeg nivoa američkog koledž fudbala.
U karijeri je radio i kao pomoćnik u Denver Bronkosima, odnosno Vašington Redskinsima, oba puta pod čuvenim Majkom Šenahanom, koji je ujedno i njegov trenerski mentor. Kao igrač, osvojio je tri Big-12 titule u koledž konkurenciji, kao i šampionsku titulu upravo s Koloradom. Njegov brat Džon je trenutno glavni trener Univerziteta Kolorado i porodica mu ima veliku fudbalsku tradiciju s obzirom da je i njegov otac bio profesionalni NFL igrač.
Upravo je veza iz Denvera odigrala ključnu ulogu, jer je prošlogodišnji trener Vukova Ruben Drauns igrao u ovom klubu u isto vreme kada je Embri bio trener. Iako je osvojio i CEFL I srpsku ligu, Drauns će ponovo preuzeti ulogu defanzivnog koordinatora, koju je imao i 2010.
Kao trener je prošle godine bio prinudno rešenje, zbog čega je ove godine izrazio želju da nastavi da radi pod iskusnijim trenerom.
Po rečima predsednika Vukova, Gorana Nišavića, ovo je ogroman korak unapred za ceo klub.
-Drago nam je da smo uspeli da dovedemo još jedno veliko ime iz američkog fudbala. koji želi da pomogne u razvoju, ne samo Vukova nego i celog sporta u Srbiji. Ovim idemo ka našem zacrtanom cilju, a to je što veći broj stranih trenera zbog razvoja domaćih igraca i njihovog daljeg napretka, kao i mogućnost odlaska tih igrača na koledže u Americi, prevashodno trenutno na Kolorado Univerzitet, s kojim smo ovim putem ostvarili i blisku saradnju.
Povezana vest:  Sremci i ragbisti za pomoć Danijeli!