Kraljevo-Royal-Crowns-Juniori-2011-trening

JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011

Šumadijski derbi u Kraljevu

Prva utakmica Grupe Jug se igra u nedelju na Atletskom stadionu u Kraljevu sa početkom od 15 h, kada će Kraljevo Royal Crowns dočekati juniore Čačak Angel Warriors-a. U ovom kolu će biti slobodna ekipa Kragujevac Wild Boarsa.

U prve dve sezone juniorske lige, 2008. i 2009. godine Kraljevčani i Čačani su igrali u zajedničkom timu. U tako kombinovanom sastavu su 2009. uspeli da dođu i do polufinala. Od prošle godine oba kluba su razvila sopstvene juniorske programe, pa su dojučerašnji saigrači i ove godine ljuti rivali na terenu. Prošle godine su u uzbudljivom susretu Čačani uspeli da savladaju mlade Krune, a da li je ovo sezona za revanš videćemo u predstojeća dva susreta ovih timova.

Povezana vest:  F4 turnir Lige šampiona u američkom fudbalu na stadionu Voždovca

Pred premijernu ovosezonsku utakmicu glavni trener juniora iz Kraljeva Viktor Todorović uoči ovog meča kaže:

– Anđeoski Ratnici su juniorski tim koji je pokazao koliko vredi prošle godine, kada su stigli do play off-a. Očigledno da kolege treneri u Čačku dobro rade sa mladima. Očekuje nas zanimljiv susret. Krune će u ovu utakmicu ući maksimalno skoncentrisane i fokusirane da nadigraju protivnika i daju sve od sebe na terenu.

Povezana vest:  JLS 1. kolo: „Indiansi" dočekuju debitante iz Novog Sada

Glavni trener Čačak Angel Warriorsa Saša Stojanović pred susret sa Kraljevčanima je istakao:

– Mislim da je ovo derbi utakmica u svakom pogledu. Kao što mi u Čačku imamo kvalitetan trenerski kadar, jer su pored mene tu Miloš Jevremović, Goran Duković, Gavrilo Maksimović i Aleksa Stanković, kadar koji radi sa iskusnom juniorskom ekipom od kojih je čak 12 igralo seniorsku ligu, tako i Kraljevo ima iskusan stručni štab koji takođe ima dosta igrača sa iskustvom iz seniorske lige.  Smatram da će biti tvrda utakmica, a pobediće ona ekipa koja bude pravila manje grešaka.

Povezana vest:  Bez Vitorovića na Evropskom prvenstvu

Za domaćine ova utakmica, kao i cela predstojeća sezona će biti u znaku sećanja na tragično stradalog igrača Kraljevo Royal Crowns, Luku Varevca.