Greg-Miletic

Greg Miletić se pridružio Zmajevima

 
Nastavljaju da se šire pozitivne vibracije iz zmajevog gnezda. Posle obećanja da ce klub u ovoj godini funkcionisati bolje nego ranijih, stigla je i prva naznaka za takvo nešto. Kao prvo pojačanje, Plavim zmajevima se pridružio Greg Miletić, koji je fudbalsko znanje stekao na Salisbury univerzitetu, igrajuci sejftija i lajnbekera od 2005. do 2008. godine. Poslednje godine studija predvodio je tim u presečenim loptama, a našao je mesto u idealnom timu koferencije 2008. godine.
– Iskreno se nadam da će moje dugogodišnje iskustvo igranja biti od značaja klubu. Do sada Zmajevi nisu imali kontinuitet u pobedama, ali se nadam da ću pomoći da se to ispravi. Igrajući na koledžu na pozicijama sejftija i lajnebekra i u srednjoj školi kao kvoterbek i vajdrisiver, mogu reći da ce mi biti drago da znanje stečeno u Americi prenesem saigračima. Fudbal je moj život, učiniću sve kako bi klub u kojem igram izašao na pobedničke staze – izjavio je Greg Miletić, u svom prvom obraćanju srpskoj javnosti.
Po završetku studija, pridružio se Kardinalsima u nemačkoj GFL prvoj divizije, gde je igrao na poziciji sejfija. Iako se timu pristupio u četvrtoj utakmici, sezonu je završio na drugom mestu po obaranjima u timu, što je impresivno ako se uzme u obzir koliko je igrao daleko od lopte. Takodje, svojom brzinom je obezbedio i mesto u specijalnom timu gde je uspešno odgovorio svim zadacima trenera.
– Ukoliko bi mi se ukazala prilika da igram na obe strane lopte, sa zadovoljstvom bih to radio. Takodje, bih vrlo rado pomogao klubu kao jedan od trenera prilikom stvaranja mladjih selekcija – rekao je Miletić, koji je pomenuo dam u Beograd deluje lepo.
Sijao je od zadovoljstva i predsednik Blue dragonsa Željko Veselinović, koji je posle završenog posla izjavio. Celokupna organizacija postaje sve ozbiljnija, tim je odavno počeo sa pripremama.
– Dovođenjem ozbiljnih ljudi u upravni odbor uspeli smo da osvežimo i trenerski kadar. Sada po prvi put imamo trenera samo specijalnih timova kao i pozicione trenere što ranije nije bio slučaj. Igrači su to znali da isprate, pa se ove godine možemo pohvaliti velikim brojem novajlija, kao i onih koji se američkim fudbalom bave duže vreme, poput pridošlica iz Zrenjanina i Mladenovca.
Optimizam izbija iz Veselinovića, jer Zmajevi posle dovođenja nekoliko pojačanja najavljuju još neko pojačanje sa one strane Atlantika.
-Nećemo se na ovome zaustaviti. Pokušaćemo da igrački kadar obogatimo sa još kojim strancem. Ukoliko se sve kockice sklope prethodno postavljen cilj ulaska u plej of ne bi se dovodio u pitanje, već bismo pokušali da postignemo što bolji rezultat i jače se suprotstavimo timovima sa kojima prethodne godine nismo imali sreće – zaključio je Veselinović

 

Povezana vest:  Brajan Mejper novi trener Vukova