Constancio-James

Američki pečat ofanzivne linije Zmajeva

Nakon dolaska Grega Miletića, prvog inostranog pojačanja za predstojeću sezonu u Superligi Srbije, Zmajevi su se opet pojačali sa one strane Atlantika. Kao što je predsednik Željko Veselinović najavio, nebeskoplavi iz Beograda se neće zaistaviti na jednom pojačanju, jer je ofanzivnu liniju pojačao Džejms Konstansio sa Whittier koledža (NCAA D-III).

Džejms je rođen i odrastao u Los Anđelesu, a američki Fudbal je počeo da igra u srednjoj školi (St. Paul High School) gde je na trećoj i četvrtoj godini proglašavan za All-League Offensive Lineman-a, a takođe je bio proglašen i za Most Valuable Lineman-a u All-Star utakmici koju je igrao na kraju srednje škole.

Povezana vest:  Srpski „oklopnici" u Švajcarskoj

Whittier koledž je upisao 2006. a diplomirao je 2010. na smeru “Antropologija i sociologija”. Za vreme koje je proveo na koledžu, bio je startni gard i propustio je samo jednu utakmicu zbog povrede. U drugoj godini studija proglasen je za “All conference” igrača. Po završetku koledža počinje da trenira Muai-Thai zarad odrzanja kondicije kako bi kada mu se ukaze prilika nastavio sa fudbalom.

Džejms takođe ima i trenersko iskustvo. Nakon što je diplomirao, trenirao je El Rancho srednju školu kao i njegovu St. Paul srednju školu. Takođe je pomagao na mnogim kampovima i klinikama.

Povezana vest:  Vukovima primat u Beogradu

– Po onome sto sam video Beograd deluje kao veoma lep grad. Jedva čekam da se upoznam sa igračima i stručnim štabom, kao i da pomognem na terenu koliko je moguće. Imam visoka očekivanja od predstojece sezone i uradiću sve što mogu da pomognem beogradskim Blue Dragonsima. Želim da podelim svoje fudbalsko znanje sa svima u klubu i nadam se da ću uspeti da Zmajevima pružim ono što je potrebno da bi postali bolji igrači kao i da ću na taj način postati bolji trener – reči su Konsansioa.

Stručni štab Zmajeva ovim potezom želi da pojača ofanzivnu liniju koja je, usled malog broja igrača na toj poziciji, bila jedan od većih problema prošle sezone.

Povezana vest:  HUMANITARNA UTAKMICA OTVARA SEZONU AMERIČKOG FUDBALA U BEOGRADU

– Veliki napor ljudi u klubu se isplatio i plodove našeg rada videćemo po početku sezone. Ne sumnjam da će posle drugog pojačanja kvalitet igre da se znatno poveća i jedva čekam da vidim moju ekipu na prvoj utakmici. Očekuje se i dolazak trećeg pojacanja iz daleke Amerike, a kao dokaz da Zmajevi rade najozbiljnije od svog postojanja jeste i taj što trening drže cak 9 trenera. Svakom pojedincu se poklanja maksimalna pažnja i to je razlog da budemo optimirstični ove sezone – izjavio je Veselinović.