Robinson1

Robinson i Flores prvi importi Mladenovca!
 
Biće ove godine zanimljivo i u drugoj srpskoj diviziji, a ono što pripremaju za narednu sezonu Mladenovac Forestlendersi jasno govori u prilog toj tvrdnji. Šumadinci su uspeli da se konsoliduju, na svim poljima su bolje organizovani pa su na svom zvaničnom sajtu  objavili da su i prvi put u svojoj istoriji u svoje redove dovedu dvojicu Amerikanaca, kvoterbeka Timoti Robinsona i raningbeka Adrijan Floresa.
Prvo je dogovor pao sa Robinsonom, koji je prošlu sezonu proveo u drugoj nemačkoj diviziji, u ekipi Pirata iz Frankfurta. Studirao je na Alabama A&M University SWAC
(2002-2005), posle čega ga je karijera vodila kroz South Georgia Wildcats (2006), Birmingham Steeldogs (2007), Columbus Lions (WIFL, 2007), Sioux City Bandits (UIF, 2008), Peoria Pirates (2009) i Marion Blue Racers (2011). Reč je o iskusnom igraču (29god) koji je diplomirao na Alabama A&M Univerzitetu i ima zavidnu karijeru u arena fudbalu, kod nas slabo praćenog, ali u Americi se radi o polu profesionalnoj ligi u kojoj igrači imaju jako striktne obaveze prema klubu.
Živi u Alabami, u lokalnoj srednjoj školi predaje engleski jezik i trener je školskog košarkaškog tima. Za potrebe Mladenovca igraće na poziciji QB, ali će primarno ratite kao trener kluba. Mladenovčani su se odlučili za Tomoti Robinsona, jer je imao izuzetne preporuke iz Frankfurt Pirata, kao i od američkih trenera sa kojima je sarađivao.
– Upoznat sam sa programom tima i želim da pomognem na razvoju programa iz početka.  Radom sa fleg selekcijom Mladenovca kao i juniorskim igračima, koji su pridruženi prvom timu koliko sam razumeo, očekuje da budem od velike pomoći i da unapredim njihovu igru. Znam da je glavni problem svih evropskih klubova pozicija QB, jer ni jedan od evropskih igrača nije imao toliko kvalitetne trenere niti se dovoljno dugo bavio američkim fudbalom. Očekujem da će igrači na poziciji QB uz mene napredovati i da će to pokazati na terenu u sezonskim utakmicama – rekao je Robinson.
Pored primarne pozicije QB, igrao je na pozicij WR u arena ligi i može pomoći na pozicij FS i SS. Želja mu je da pomogne klubu na bilo kojoj poziciji u trenutku potrebe kako bi se došlo do rezultata. Takođe oduševljen je idejom da radi sa fleg selekcijom, kako je rekao tu sebe pronalazi najviše u radu sa polaznicima i najmlađima u američkom fudbalu.
Drugo pojačanje, raningbek Adrijan Flores, stiže sa meksičkog koledža. Američki fudbal u Meksiku je većini poklonika ovog sporta nepoznanica. Činjenica je da je reprezentacija Meksika bila 4 na svetskom prvenstu u Austriji 2011.godine i da je izgubila jedino od Japana i SAD, ali sa manje od TD razlike. Flores je mlad igrač, ima samo 24 godine. Za vreme studija bavio se atletikom (disciplina 100m) i američkim fudbalom. Bio je kapiten ekipe poslednje dve godine studija. 2009 osvojili su prvenstvo Meksika, a 2010 izgubili u finalu. Druga manje poznata činjenica je da su Meksički koledži rankirani u SAD i najvisi rang je III američka divizija. Koledž ONEFA, na kome je bio Flores, je nosilac tog ranga. Sekundarne Floresove pozicije su DB i OLB. U Mladenovcu će dodatno raditi kao pozicioni trener i trener mlađih kategorija.
– Želim da nastavim da se bavim sportom koji volim. Mislim da mi je velik šansa dolazak u Srbiju da se probijem na evropsko tržište. U kontaktu sa drugim klubovima video sam da mnogi od njh traže iskustvo igranja u Evropi i reference evropskih klubova. Forestlanders, njihov program i playbook napada su prava opcija za mene jer u potpunosti mogu da iskoristim moje osnovno napadačko oružije brzinu i agilnost. Očekujem da se nametnem timu kao prvi RB i da izborimo prvu ligu. Sa dobrim igrama mogu da napravim kvalitetan video i iskoristm ga za dalje napredovanje u karijeri. Poznat mi je Američki Fudbal u Srbiji jer sam već mesec dana u kontaktu sa Mladenovac Forestlandersima i znam šma me očekuje u Srbiji – rekao je Flores.
Stefan Obradović, predsednik kluba, prezadovoljan zbog završenog posla, je istakao:
– Pre tačno mesec dana bilo je izvesno da nećemo imatu finansisku konstrukciju da dovedemo pojačanja i bili smo spremni da krenemo sa stvaranjem tima iz početka. Onda su se stvari potpuno promenile, došli su nam novi ljudi u upravu kluba, veliki ljubitelji američkog fudbala, spremni da pomognu razvoj sporta. Postigli smo dogovor da napravimo jedan biznis plan razvoja kluba za naredne 4 godine, koji ima za cilj organizacioni razvoj kluba i ulaganje u igrački kadar. Ukratko, hoćemo da postanemo stabilni učesnici prve lige i da se borimo za trofeje i titulu prvake države. Prvi korak u našem planu za 2012. godinu je dovođenje pojačanja na glavnim pozicijama seniorskog tima i cilj da se osvoji grupa jug i izbori ulazak i prvu ligu Srbije.
Uslovi za treninge moraju da prate dovođenje pojačanja:
– Pojačanja koja dovidimo nisu samo igračka. Njihov osnovni zadatak je da na treninzima aktivno učestvuju kao treneri po pozicijama. Želimo da edukujemo svoje igrače. Zato smo među prvim klubovima koji će napratiti svoje SLED-ove (sanke), lutke za obaranje i blokere kako bi smo maksimalizovali učinak na treninzima. Igrači će imati obavezu pored treninga da individualno rade u učionici  i na terenu sa  igračima/trenirema iz inostranstva – reči su Željka Srećkovića, podpredsednika kluba i HC tima, koji je na kraju dodao. – Trenutno smo potpisali sa 2 igrača, koji dolaze do 5. Februara, i u potrazi smo za još jednim igračem. Imamo otvoren poziv za sve igrače okolnih gradova da nam se priključe i da zajedno u kvalitetnom radu i dobroj atmosferi napredujemo i ostvarujemo pobede.
Mladenovac Forestlandersi su otpočeli pripreme 15. januara po konidiconom programu Milana Ivanović, kondicionog trenera FK Mladenovac, inače igrača Forestlanders-a na poziciji DE.
– Ove godine imamo malo promenjen raspored treninga u odnosu na sistem trennga iz predhodnih sezona. Cilj prve faze priprema je da što bolje kondiciono spremimo ekipu pred dolazak pojačanja kako bi smo tehničko taktičke treninge izvodili sa manje fizičkog opterečenja. Fizički spreman igrač ima stabilan novo koncentracije i fokusiran je na trening. Samim tim zacrtan cilj treninga se i ispunjava, a smanjuje se mogućnost povreda – reči su Ivanović Milana.

 

Povezana vest:  Poznat raspored Superlige 2014