mike-cannon

Veprovi ojačali ofanzivnu liniju Amerikancem!
 
Kako prenosi sajt aktuelnog vicešampiona Srbije i EFAF kupa, posle angažovanja trenera Ričarda Bondsa i kvoterbeka Meta Džeksona, kragujevački Divlji veprovi zaokružili su spisak pojačanja za novu sezonu, dovođenjem trećeg Amerikanca, Majka Kenona. Reč je o 196 centimetara visokom i 131 kilogram teškom, dvadesetčetvorogodišnjem ofanzivnom linijašu iz Floride.
Karijeru je započeo u Djurent srednjoj školi, u Plent Sitiju, najpre kao ofanzivni i defanzivni tekl, da bi kasnije zaigrao na poziciji garda. Bio je zvezda tima i kapiten, ali ga je prelom noge koštao polovine sezone u završnoj godini. Uprkos tom pehu, izabran je u All-Hillsborough County prvi tim, a potom su brojne ekipe pokazale veliko interesovanje za njega.
Kenon se odlučio za Univerzitet Nju Meksiko, čiji se Lobosi takmiče u prvoj diviziji, i već u debitantskoj sezoni (2007. godine) osvaja New Mexico Bowl. Kako je vreme odmicalo dobijao je sve više šansi kao starter, a na kraju je postao i kapiten. Njegovi treneri su stalno isticali da sa lakoćom „upija“ znanje koje prenose na njega i da bi po završetku karijere mogao biti dobar trener.
Posle pet godina igranja koledž fudbala Majk (broj 56 na slici) se vraća u srednju školu, kao trener ofanzivne linije, a nema sumnje da će stečeno znanje preneti i na svoje nove saigrače, kojima će se priključiti u danas.

 

Povezana vest:  Pobeda nad Špancima zaostavština mlađima