Vukovi-Wild-boars-jun-sajt1

SUPERLIGA SRBIJE U AMERIČKOM FUDBALU DOBILA SNAŽNOG MEDIJSKOG PARNERA
Sport Klub prenosi Superligu i CEFL
 
Nova trka za titulu prvaka Srbije u ameirčkom fudbalu, kreće u subotu i igraće se po prvi put u okviru takmičenja koje će imati i sponzora. „Sport Klub Superliga“ če okupiti osam najboljih srpskih klubova, a svoju premijeru će imati na Adi Ciganliji, gde će aktuelni šampioni SBB Vukovi iz Beograda otvoriti dugo iščekivanu sezonu srpskih oklopnika protiv Vitezova iz Kleka.
Nema sumnje da čopor sa Ade važi za apsolutnog favorita u meču sa povratnikom u elitu, tim pre što igra na svom terenu gde do sada nikada nije bio poražen, bilo da je igrao na srpskoj ili regionalnoj (CEFL) sceni. Upravo se može reći da su Beograđani poslednju proveru pred Superligu imali na otvaranju CEFL, gde su savladali u glavnom gradu Hrvatske Patriote iz Zagreba (27:7). Sa druge strane, neugodni Klečani se sigurno neće predate, a da su spremni za novu sezonu pokazali su u prijateljskom meču protiv Grofova iz Novog Kneževca, koji su lagano dobili 30:12.
Ostali mečevi igraju se u nedelju, a posebnu pažnju privlači šumadijski derbi, koji će se odigrati na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača” u Kragujevcu. Tu će se odmeriti aktuelni vicešampioni Divlji veprovi i gosti iz Kraljeva, Rojal kraunsi. Dok su ambicije domaćih šampionske od početka istorije ovog sporta na našim prostorima, Krune predvođene trojicom Amerikanaca takođe najavljuju napad na titulu. Zato će vatreno krštenje na tom putu i test svojih ambicija imati već na samom startu.
Jedan od derbija prvog kola Sport klub Superlige Srbije svakako će biti onaj koji će se u nedelju odigrati na stadion “BIP” u Čačaku. Na megdanu će se naći domaći Anđeoski ratnici i Plavi zmajevi, dva tima koji su se prošle godine borila za plej of. Dok su Čačani oslonjeni isključivo na domaće snage, Beograđani su ojačani američkim igračima, ali i bivšim kvoterbekom Kleka Lazarom Sporinom.
Poslenji duel igraće se u Pančevu, gde će Panteri dočekati Vojvode iz Novog Sada. Pančevci su prošle godine uspeli da osvoje treću poziciju u prvenstvu, poznati su po sjajnom juniorskom programu, koji im uvek omogućava priliv novih igrača. Sa druge strane, Novosađani imaju trenera iz SAD, pa će se tek sada videti koliko su uspeli da unaprede igru između dve sezone.
Raspored Prvog kola Superlige Srbije:
Subota:
BEOGRAD: SBB Vukovi – Klek Knights (Ada Ciganlija, 18:30 časova).

Nedelja:

ČAČAK: Angel Warriors – Beograd Blue Dragons (Stadion „BIP“, 14 časova).
KRAGUJEVAC: Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns (pomoćni teren stadiona „Čika Dača“, 14 časova).
PANČEVO: Panthers  – Novi Sad Dukes (SC „Mladost“, 15 časova).

   

Povezana vest:  U SUBOTU DRUGO POLUFINALE SUPERLIGE SRBIJE, Veprovi oslabljeni, Ratnici traže šansu