celtis-vs-hunters-181 
Derbi Severa: Celtisi čekaju Lovce

Severna divizija Prve lige Srbije ove sezone ne može da se pohvali velikim brojem angažovanih stranaca u ekipama, ali to ne znači da nije dobila na kvalitetu. Iako su se Inđija Indiansi preselili na „Jug“, dva tima koja su ispala iz elite preselila su se na Sever, sa jasnim željom da se ekspresno vrate u Sportklub Superligu.
Zato je duel između Sombor Celtisa i Vrbas Huntersa proglašen za derbi Severa, meč koji bi mogao da ima presudan značaj u konačnom plasmanu ovog takmičenja. Duel se igra u nedelju, na dan šale, 1. aprila, na stadionu „PIK Sombor“ (14 časova). Obzirom da su i prošle godine igrali u istom rangu takmičenja (Celtisi slavili 10:0), dobro se poznaju.
– Mislim da će biti jaka i zanimljiva utakmica. Komšijski derbi, još jedan u nizu, uvek donosi veliku draž. Moramo da pokažemo da smo vredno trenirali tokom priprema i to prenesemo na teren. Ako se ispoštuje dogovor iz svlačionice, možemo očekivati pobedu. Amerikanci Piter Habli, koji je trener, i igrač Nejtan Bouven uneli su niz novina u radu našeg kluba i to bi moglo biti presudno. Ipak, povrede nekih igrača su suzile naš roster što može negativno uticati na našu igru – rekao je Davor Stojanović, lajnbeker Celtisa.
Trener Piter Habli, koji je u Celtise došao uoči ovog prvenstva, jedva čeka da počne prvenstvo:
– Radujem se prvoj utakmici protiv ekipe Vrbasa. Moj asistent Nejt Bouven, igrači i ja smo spremni za početak sezone. Verujem da će ova fudbalska utakmica biti ravnopravna, jer i oni imaju dobre trenere i igrače. Iz onoga što sam video od ekipe Vrbasa, imaju veoma jak napad i disciplinovanu odbranu. Mi smo ove godine imali smao jedan skrimidž, tako da ekipa Vrbasa ima blagu prednost, pošto su već odigrali jednu utakmicu. Međutim očekujem da naši momci odigraju jako prvu utakmicu. U nedelju očekujem dobru, čistu i tešku utakmicu.
Lovci su ubedljivim trijumfom u prvom kolu nad Sirmium Legionarima nedvosmisleno najavili žestoku borbu za povratak u Sportklub Superligu. Zato Andrej Sekulović ipred Hantersa kaže:
– Posle pobede u prvom kolu u ekipi vlada pozitivna atmosfera, dobro smo se odmorili i spremili za ekipu Sombora. Nesumnjivo su i oni spremani za nas. Imamo malih kadrovskih problema, ali nadamo se da cemo sve srediti do početka utakmice. Od same utakmice očekujem da bude prvenstveno zanimljiva za gledaoce, a mi ćemo dati sve od sebe da pobedimo i olakšamo sebi dalji tok prvenstva. Dosta grešaka uočenih na prethodnom meču smo ispravili, pa očekujem još bolje izdanje ekipe koja je dosta podmlađena u odnosu na prethodne sezone. Očekujem rovovsku bitku na obe strane, pogotovo što je ekipa Sombora pojačana importima iz SAD, koji su verujem odradili vrhunski posao i spremili ekipu za ovu utakmicu. Neka borba bude fer i poštena i neka pobedi bolji – rekao je Sekulović.

Povezana vest:  SBB Vukovi i PBB Vajld Bors odigraće u nedelju utakmice poslednjeg kola Sportklub CEFL sezone