Krune-Panteri

SPORTKLUB SUPERLIGA: Napad Kruna na Pantere
 
Kraljevske Krune i Pančevo Panteri, dve ekipe koje su na različite načine počele sezonu, sreću se na Atletskom stadionu, u nedelju 08. aprila, sa početkom od 15 časova. Taj meč odigraće se u okviru 2. kola Sportklub Superlige Srbije.
Očekuje se veoma zanimljiv duel dva tima koji imaju dosta mladih igrača u svojim redovima. Zanimljivo je i to da napade oba tima predvode dva najperspektvnija srpska kvoterbeka, do skora juniorski reprezentativci i obojica učesnici razvojnih programa Tima Sveta, Strahinja Stepović i Vojislav Milenković. Ova dva kvoterbeka su predvodila generaciju juniora reprezentacije Srbije koja je odnela pobedu na turniru četiri nacije, a zatim ispala od Francuske na poslednjem stepeniku puta do Prvenstva Evrope.
Takođe je interesantno i da se po prvi put u ulozi glavnih trenera seniorskih timova na ovoj utakmici sreću doskorašnji glavni treneri juniorskih selekcija oba kluba, Viktor Todorović iz Kruna i Bojan Kovačević iz Pantera.
Domaćini respektuju protivnika, ali se isto tako i nadaju pobedi. Duel sa Divljim veprovima, u kome su u prvom poluvremenu najavili da će imati šta da pokažu u ovoj sezoni, podigao je moral Kraljevčanima. Zato kraljevački ofanzivni linijaš Đorđe Baltić iznosi svoja očekivanja:
– Znamo da je ekipa Pantera po kvalitetu sigurno među četiri najbolja tima u Srbiji, pa očekujemo tešku utakmicu sa dosta atraktivnih poteza. Smatram da smo kroz treninge ispravili greške iz prethodne utakmice i ulazimo spremni i maksimalno motivisani u utakmicu sa ciljem da ostvarimo pobedu.
Novi Amerikanci u redovima tima iz Kraljeva, WR i DB Dejvid Ekins i RB i DB Džošua Henri, imali su vatreno krštenje Srbiji u Kragujevcu.
– Verujem da će ova utakmica biti ispunjena sa veoma velikim emocijama, jer je ovo prvo domaćnistvo ove sezone u Kraljevu. Ova utakmica će pokazati da li smo napredovali kao tim, posle nesrećnog poraza u prvom kolu i da li smo naučili kako da finalizujemo igru – rekao je Ekins, na koga se nadovezao Henri: – Veoma smo uzbuđeni pred ovu utakmicu. Ovo će biti naše prvo domaćinstvo i odlična prilika da se iskupimo za poraz u prvom kolu.
Sa druge strane, glavni trener Pantera, Bojan Kovačević, nada se da će njegov tim nastaviti kao na premijeri na kojoj je slavio protiv Novi Sad Dukesa.
– Vrlo poštujem ekipu iz Kraljeva, jer se godinama trude i rade strpljivo na svom klubu, kako na terenu, tako i van njega. Istina je da su vrlo mlada ekipa, ali mi ih zbog toga nikako ne potcenjujemo, jer u svojim redovima imaju nekoliko izuzetno opasnih igrača, koji mogu da iznesu utakmicu na svojim leđima. Zbog toga ulazimo u ovu utakmicu vrlo fokusirani, a primaran zadatak nam je da se koncentrišemo na igrače koji su nosioci igre Kraljeva. Ukoliko ovo uspemo, verujem da ćemo uspeti da pobedimo.
Podsetio je Kovačević da je poslednji seniorski susret ova dva rivala bio još u vreme kada se igralo bez opreme.
– Tada su u vrlo tesnom meču pobedu odnele Kruna. Od momaka koji su se susreli tada, mnogi su završlili svoje igračke karijere. Sada, već vrlo iskusni, igrači Pantera koji su igrali to polufinale, pamte taj težak poraz u Kraljevu i, siguran sam, jedva čekaju nedelju kada će im se ukazati šansa da sećanje na jedan poraz zamene slatkim osećajem pobede.
Pančevci ove sezone nemaju importe za razliku od kraljevčana koji imaju tri Amerikanca. Jedan od kapitena napada Pantera, raningbek Dejan Jovanović, uoči meča kaže:
– Igramo protiv ekipe koja je povratnik u prvu ligu ali to nam ne daje za pravo da je potcenimo. Naprotiv, sa velikim respektom treba ući u ovu utakmicu. Kraljevčani su u prvom kolu pokazali da su vredno radili i da mogu da iznenade svakoga. Ali ipak iskreno verujem da će moj tim pametnom igrom doći do pobede i nastaviti onako kako su ovu sezonu i otvorili.

 

Povezana vest:  Lens Krizin novi kvoterbek Vukova