Blue-Dragons-Knights

SPORKLUB SUPERLIGA: Vikend pun derbija
 
Tokom subote i nedelje, na terenima američkog fudbala širom Srbije biće odigrano kompletno 3. kolo Sportklub Superlige. Jedan meč na programu je u subotu, dok su tri megdana srpskih oklopnika zakazana za nedelju.
Prvi će na teren Plavi zmajevi i Vojvode, dva tima koja su u prva dva kola istakla kandidaturu za plasman u plej of, što u velikoj meri povećava značaj ovog meča. Na Adi Ciganliji, od 13.30 časova, do sada neporaženi domaćin pokušaće da dođe i do trećeg trijumfa, kojim bi gotovo obezbedio jedno od četiri mesta koja vode u doigravanje.
– Utakmica protiv Novog Sada biće veoma teška, jer se pokazalo da je Novi Sad u prve dve utakmice igrao veoma dobro. Iako nam u goste dolazi ekipa koja ce sigurno dati sve od sebe da dođe do druge pobede, mi ćemo ići na nastavak niza trijumfa. Ako bismo uspeli bio bi to podstrek za dobar rad, jer bismo bar na dan bili usamljeni na vrhu tabele Sportklub Superlige i sebi olakšali put ka plej-ofu – rekao je Stefan Ugljevarević, defanzivni koordinator Zmajeva, a zatim dodao. – Odbrana Vojvoda oduvek je glasila za bolji deo njihove ekipe, ali od dolaska trenera Džona Harpera napad ni malo ne zaostaje. Veoma cenimo naseg protivnika i mislim da će iz utakmice kao pobednik izaći ona ekipa koja napravi manje grešaka. Obzirom da smo mi dosta grešili u prethodnim utakmicama, vreme je da ovaj put naučimo nešto iz toga i smanjimo njihov broj. Očekuje nas najteži izazov do sada, to je neophodno za trijumf.
Možda i najveći derbi ovog vikenda  će biti onaj koji se igra u Pančevu, gde će Panteri ugostiti lidera i aktuelnog šampiona SBB Vukove (stadion SC “Mladost”, 15 časova). Oba tima su do sada neporažena, s tim što je „čopor sa Ade“ imao nešto teži raspored, jer je u prošlom kolu savladao velikog rivala Mozzart Wild Boarse.
– Mislim da je ekipa Pantera jedna solidna ekipa, koja ima dosta kvalitetnih igrača, od kojih bih izdvojio vajdrisivera Bratislava Bošnjaka i kvoterbeka Vojislava Milenkovića. Verujem da će ovo biti dobar meč i da će gledaoci uživati. Mislim da smo kvalitetniji tim, pa zato i očekujem pobedu na ovom gostovanju – rekao je Filip Stojanović, hvatač SBB Vukova.
Šumadijski derbi će se odigrati u Čačku, na stadionu “BIP” (14 časova), gde Anđeoskim ratnicima na noge dolaze Kraljevo Rojal kraunsi. Tim iz grada na Moravi ima imperativ pobede, jer im je posle poraza u prva dva kola od Blue Dragonsa i Dukesa ugrožena egzistencija u elitnom rangu.
– Očekujem jaku i kvalitetnu utakmicu sa komšijama iz Kraljeva. Posle dva neočekivana poraza na početku sezone, samo pobeda nas može vratiti u borbu za plej of. Spremni smo i odlučni da je i ostvarimo. Iako smo mlada ekipa, momci su fizički i psihički spremni za ono što nam predstoji – rekao je Uroš Kolaković, igrač Ratnika, na koga se nadovezao OL Jovan Vojinović: – Dobro se poznajemo, ovo je ne samo komšijskim, nego možda čak i derbi kola. Iako smo doživeli dva teška poraza, mislim das mo kvalitetnija ekipa i da ćemo uz pomoć publike pobediti i tako se domoći plej ofa.
Sa druge strane, Krune žele prvi trijumf. Do sada su odigrali samo jedan meč, kada su poraženi u Kragujevcu, ali i ostavili solidan učinak uprkos neuspehu.
– Posle poraza od Kragujevca i te, nedovoljno dobro odigrane utakmice, ispravili smo greške u napadu koje smo pravili u tom meču. Ne dovodim u pitanje pobedu nad Čačkom, ali respektujem protivnika zato što u svojim redovima ima nekoliko dobrih igrača. Dodatni motiv nam je pretrpljen poraz od Čačana prošle godine u vajld kard utakmici – rekao je Janko Popović, kapiten i igrač sa najdužim stažom u ofanzivnoj liniji Kruna.
Posle poraza u večitom derbiju, Divlji veprovi će pokušati da se vrate na pobednički kolosek na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”, gde će u nedelju (16 časova) ugostiti Vitezove iz Kleka, koji posle dva kola i teškog rasporeda drže fenjer Sportklub Superlige, bez pobede u mečevima sa SBB Vukovima i Plavim zmajevima.

 

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Siguran start Veprova