Krune-Zmajevi_2_-05.05.2012.

SPORTKLUB SUPERLIGA SRBIJE
Treći trijumf Kraljevskih Kruna
 
Kraljevske Krune su ostvarile treći trijumf u nizu, pobedivši beogradske Plavi Zmajeve, rezultatom 20:7. Uz Krune su na ovoj utakmici bili i počasni kapiten Aca Seltik, kao i Aleksandar Tešić, pisac “Kosingasa.”
Subotnje popodne, na Atletskom stadionu okupanim suncem i ukrašenim obližnjom rekom Ibar, je proteklo u pravom sportskoj svečanošću sa mnogo uzbuđenja. Utakmica je bila veoma neizvesna, čvrste odbrane obe ekipe su dominirale na terenu, dok su napadi imali nešto slabiji učinak što pokazuje i rezultat. Prva četvrtina se završila rezultatom 0:0. U drugoj četvrtini kraljevački napad je ipak pronašao rešenje kako da nadigra protivnika. Prvi tačdaun na utakmici je postignut pasom kvoterbeka Strahinje Stepovića na Dejvida Ekinsa. Zatim su i Zmajevi uspeli da poentiraju trčanjem raningbeka Željka Kostića, pa i da povedu u tom trenutku rezultatom 6:7. Sa tim rezultatom se i otišlo na odmor na poluvremenu.
U trećoj četvrtini Kraljevo prelazi ponovo u vođstvo, poentiravši još jednom, ovoga puta trčanjem raningbeka Džošue Henrija, dok Zmajevi ne uspevaju nešto značanije urade i pored dosta uzetih jardi od strane trkača Marka Bakovića i Željka Kostića. Ni iz četiri pokušaja u crvenoj zoni Kraljeva, Zmajevi ne uspevaju da stignu domaćine. Treba istaći i to da je pas beograđana praktično bio odsečen, a i nekoliko precizno upućenih lopti su Krune uspele da preseku, u čemu se posebno istakao šesnaestogodišnji Aleksa Denović koji je skoro pa savršeno odigrao ovu utaimicu.
Odbrana Zmajeva je veoma dobro uspela da pokrije i spreči trčanja Henrija, pa i pasove Stepovića na hvatače Kruna. Ali time se kvoterbeku Kruna otvorila opcija trčanja u kojoj je Stepović vema dobra, pa je tako napada Kraljeva uspevao da uzima jarde i nove početne daunove u nastavku igre.
Poslednja četvrtina je još jednom pripala odbrani Kraljeva, koja nije dozvoljavala beogradskom napadu da imalo uzme maha. Pa tako još jednom su se gosti odlučili na pant, koji je na nekih 60 jardi od njihove end zone, pokupio Dejvid Ekins i uspeo da ga vrati za tačdaun. Nakon toga Stepović je uspeo da za pretvaranje od dva poena, uposli TE Željka Terzića. tada postignutim rezultatom od 20:7 je utakmica i privedena kraju.
Zanimljivo je i to da je na coin toss, sa ostalim kapitenima Kruna izašao i novi počasni kapiten Aca Seltik (Ortodox Celts), a novčić je bacio Aleksandar Tešić pisac Kosingas-a. Takođe pred početak utakmice Aca Seltik je otpevao himnu Srbije, a na poluvremenu je ponovo nastupio RC Marching Band sa novim kompozicijama i RC Cheerleader team „First Step“ sa novim plesnim aranžmanom.
Krune su opet priredile i šou posetiocima na poluvremenu, ponovo je organizovana nagradna igra za publiku, gde su učestvovala dva para (po jedan momka i devojka) koji su imali za zadatak da pasom i hvatanjem što pre pređu ceo teren i postignu tačdaun.  Pobednički par je osvojio komplet od sve tri knjige „Kosingas“ sa posvetom pisca, dar izdavačke kuće Portlibris, a drugi par kao utešnu nagradu obrok u kraljevačkom Krofna Baru. Samo navijanje publike je bio veoma i strasno i glasno, podržavajući svoje ljubimce iz kraljevačkog tima, bilo je i malo pirotehnike, kao i drugih navijačkih rakvizita.
Aca_Seltik_sa_ostalim_kapitenima_Kruna. 
Nakon sportskih uzbuđenja i drugih aktivnosti na terenu, krune su otišle na književno veče. U punoj sali Kulturnog centra „Ribnica“ u Kraljevu, održana je promocija triologije „Kosingas“. U uvodnoj reči, voditelj programa mr Miša Milosavljević, prof. kniževnosti je čestitao Krunama na pobedi i pozdravio ovakvu saradnju kulture i sporta. Aleksandar Tešić, autor „Kosingas-a“ je predstavio svoje delo, kao i izvore i motive koje je koristio i po kojima se upravljao. Takođe Aleksandar Petrović – Aca Seltik je izneo svoje komentare o ovoj knjizi i generalno o srpskoj mitologiji. Nastavak ove literalne večeri prisutni su proveli u razgovoru i druženju sa piscem i Acom Seltikom.
Ovom pobedom Kraljevske Krune su sebi otvorile vrata za ulazak u plejof Sportklub Superlige Srbije. U petom kolu lige, za dve nedelje tim Kraljevo Royal Crowns odlazi na gostovanje Novosadskim Dukes, dok ekipa Beograd Blue Dragons dočekuje sugrađane, ekipu SBB Vukovi.
Kraljevo Rojal Crowns  – Beograd Blue dragons 20:7 (0:0 6:7, 6:0, 8:0)
Atletski stadion. Gledalaca: oko 1.000.
Kretanje rezultata:
6:0 Strahinja Stepović pas od 30 jardi na Dejvida Ekinsa, neuspešan PAT.
6:7 Željko Kostić trčanje 15 jardi, uspešan PAT.
12:7 Džošua Henri trčanje 15 jardi, neuspešan PAT
20:7 Dejvid Ekins vraćanje panta od 60 jardi, Strahinja Stepović pas od 25 jardi na Željka Terzića za pretvaranje za 2 poena.

 

Povezana vest:  Fleg liga Srbije: "Indiansi" vicešampioni Srbije