Sten BedvelRaskid Veprova sa Bedvelom

Američki kvoterbek Sten Bedvel, za kojeg se vezuju veliki uspesi kragujevačkih Wild Boarsa, poput nekoliko osvojenih titula, ali i plasman u finale EFAF kupa 2011. godine, nije se proslavio ove sezone. Posle loše partije u derbiju sa Vukovima, u kojoj je bacio dve intersepcije i nekoliko puta bio nadomak još koje za samo jednu i po četvrtinu, završio je svoj boravak u Šumadiji već posle trećeg odigranog meča.
Doživeo je Bedvel i povredu u derbiju, zbog čega je meč sa Vukovima završio već u drugoj deonici, ali je na osnovu nemuštog objašnjenja na sajtu Veprova nejasno da li je baš to jedini ključ razlaza i raskida ugovora. Kako se saznaje, Kragujevčane će u narednom meču protiv Ljubljana Silverhowksa u okviru CEFL predvoditi Stefan Stefanović, devetnaestogodišnjak, koji je pruženu priliku u derbiju na Adi Cigalniji iskoristio da pokaže da se na njega može u narednom periodu ozbiljno računati.
Bedvelu je ponuđeno mesto glavnog trenera, ali je on to odbio i već napustio Kragujevac. Na putu je za Finsku, gde će biti trener u Turku Trojansima. Ostaje da se vidi da li će Veprovi reagovati dovođenjem novog importa, obzirom da još imaju pravo na to.
Posle odlaska Bedvela ulogu ofanzivnog koordinatora preuzeo je dosadašnji defanzivni koordinator Loni Hursi.

Povezana vest:  Humanirana bowling liga 6. kolo, Ekipa Ultra doživela prvi poraz