Sirmium-Legionaries-Celtis

PRVA LIGA SRBIJE
Legionari žele da se revanširaju Lovcima
 
Pred nama su dueli u Prvoj ligi Srbija, koja tokom prošlog vikenda imala pauzu, a sasvim je izvesno da će znatno zanimlijvije biti u diviziji Sever. Razlog tome, pre svega, treba tražiti u mrtvoj trci koja traje između Vrbas Huntersa, Sombor Celtisa i Legionara iz Sremske Mitrovice.
Posebna pažnja će sigurno biti usmerena ka duelu trenutno trećeplasiranih Legionara i Lovaca iz Vrbasa, koji će biti i svojevrstan revanš ova dva rivala. U prvom meču, činilo se da su ubedljivim trijumfom Vrbašani otpisali Sremce, ali je sada situacija takva da bi međusobni duel mogao u velikoj meri da odredi dalji tok takmičenja i borbu za elitu naredne godine. Teško je očekivati da će Legionari pobediti sa većom razlikom nego što su to Huntersi učinili u prvom kolu, obzirom da su tada bukvalno počišćeni sa terena rezultatom 49:0, ali ih definitivno serija od tri uzastopne pobede hrabri u nadanjima da mogu da se revanširaju.
Sigurno je da će Legionari opet imati težak zadatak da zaustave pas igru Lovaca, preko koje su tada postigli prva četiri tačdauna, ali je takođe evidentno da je posle tog meča odbrana najstarijeg tima iz Srbije očvrsla „preko noći“. O tome dovoljno svedoči činjenica da su u naredna tri meča primili samo jedan tačdaun i to onaj u derbi meču sa Celtisima, koje su, u tom trenutku ubedljivo najefikasniju ekipu u diviziji Sever, sveli na tako mali broj poena. Meč se igra u subotu, na stadionu 25. maj, od 16 časova.
U derbiju začelja sastaće se Mamuti iz Kikinde i Grofovi iz Novog Kneževca, ekipa koja do sada nije zabeležila nijednu pobedu na stadonu “ŽAK”, u nedelju od 16 časova. U prvom ovosezonskom meču, u prvom delu sezone, Mamuti su bili bolji rezultatom 19:6, ali su u međuvremenu imali velikih problema, zbog čega su i predali bez borbe poslednji meč protiv Lovaca iz Vrbasa.
O očekivanjima pred ovu utakmicu govorio je kornerbek Grofova Nebojša Pakaški koji igra svoju prvu sezonu, a već je postao uzdanica odbrane (najviše intersepcija u timu),uz činjenicu da je i prošao prvo sito juniorske reprezentacije:
– Ovaj meč vidimo kao najbolju priliku da zabeležimo prvu pobedu ove sezone i dođemo u situaciju da se pomerimo sa poslednjeg mesta na tabeli. Ne zato što potcenjujemo kvalitet Mamuta, naprotiv smatram ih favoritima u nedelju, ali na osnovu dosadašnjih igara mislimo da će ovaj meč biti mnogo bolja prilika za pobedu nego neki od poslednja tri. Nećemo da kukamo o problemima sa povredama, jer ih imaju i Kikinđani nego ćemo sve svoje misli usmeriti na teren – istakao je Pakaški.
U nedelju je na programu i jedan meč grupe Jug, i to onaj koji će se odigrati na Hipodromu u Požarevcu (nedelja, 13 časova), gde će gostovati Indiansi iz Inđije, koji su apsolutni favoriti u ovom susretu iako su u poslednjem meču sa Mladenovac Forestlednrsima domaćini pokazali prve znake života ove sezone.
Nažalost, očekuje nas još jedno otkazivanje meča ove sezone, zbog kojeg će Niš Imperatori biti lišeni domaćinstva. Naime, oni su za zelenim stolom dobili 35:0 utakmicu sa Gorštacima iz Zemuna, koji su otkazali ovaj meč zbog problema sa brojem igrača.

 

Povezana vest:  AMERIČKI FUDBAL, Okršaj neporaženih u 5. kolu Prve lige Srbije