Sirmium-Legionaries-Celtis

PRVA LIGA SRBIJE: Favoriti na iskušenju
 
Po tri kola ostalo je do kraja Prve lige Srbije, u obe divizije, a pitanje pobednika grupe „Sever“, koji će se naredne godine takmičiti u okviru Sportklub Superlige, postaje sve zamršenije posle prošlonedeljne pobede Vrbas Hantersa nad Sombor Celtisima.
Iako na prvi pogled na tabelu, može da se učini da u ovom kolu favoriti igraju protiv autsajdera, to svakako neće biti tako. U subotu će najpre Legionari iz Sremske Mitrovice, na svom stadionu 25. maj (16 časova) dočekati Grofove iz Novog Kneževca i na tom susretu pokušati da održe prednost koju imaju u odnosu na svoja dva konkurenta: Vrbas Hunterse i Sombor Celtise. Najstariji klub u Srbiji je u velikoj seriji, obzirom da je posle početnog poraza u Vrbasu neporažen u pet narednih duela, ali svakako će i ovaj meč morati da shvate ozbiljno ako ne žele da izgube teškom mukom do sada stečeno.
Rehabilitaciju posle teškog poraza od Lovaca u prošlom kolu tražiće i Sombor Celtisi, ali im zadatak neće biti nimalo lak, obzirom da im na noge dolaze Mamuti iz Kikinde, koji su u prošlom kolu namučili upravo Legionare. Meč se igra na stadionu „PIK“, u nedelju, sa početkom u 15 časova. Vrbašani su slobodni u ovom kolu.
U diviziji „Jug“, odavno su se već izdvojili Niš Imperatori i Indiansi iz Inđije, koji vode mrtvu trku za plasman u elitu naredne godine. Nišlije imaju prednost zbog međusobnog trijumfa nad Indiansima u prvom delu prvenstva, pa je već sada jasno da će upravo revanš odlučiti o tome koja će se ekipa obresti u Sportklub Superligi.
Iako su imali najviše ambicije, ispostavilo se da Mladenovac Forestlendersi ipak nisu dorasli borbi za najviši rang sa pomenuta dva tima. Doživeli su sva tri poraza u međusobnim odmeravanjima snaga sa konkurentima, a na stadionu FK „Radnički“ želeće da overe treću poziciju ove sezone u duelu sa Gorštacima iz Zemuna. Meč se igra u subotu, sa početkom od 16 časova.
Sve osim ubedljive pobede Nišlija na stadionu „Hipodrom“ u Požarevcu (nedelja, 16 časova) bilo bi veliko iznenađenje. Iako KAF Požarevac ove sezone igra sve bolje i posle startnih problema u poslednjih nekoliko kola je bio nadomak prvog trijumfa u sezoni, teško je očekivati da mogu da se ozbiljnije suprotstave „mašini sa južne pruge“. Jedini problem Nišlijama mogla bi da predstavlja činjenica da nisu odigrali zvaničan meč duže od mesec dana, jer su u prethodnom kolu bili slobodni, a u šestom su im Gorštaci predali duel bez borbe. Zato je možda u pravi čas stigao meč sa poslednjom ekipom na tabeli, uoči predstojećeg raspleta  i duela sa Forestlendersima u 9. i Indiansima u poslednjem kolu.

 

Povezana vest:  Uoči Super Bowla povređeno 11 osoba, LMFAO održan koncert