Dukes-Vukovi

SPORTKLUB SUPERLIGA: Rasplet u najavi
 
Uzbudljivo će biti ovog vikenda na terenima američkog fudbala u Srbiji, jer u završnicu ulaze Sportklub Superliga, ali i obe grupe Prve lige Srbije. U okviru elitnog ranga, zbog internacionalnog kampa/klinike, koja se održava u Kraljevu, odložen je meč koji je trebao da se igra između Kraljevo Royal Crownsa i Klek Knightsa.
Protiv dva favorita u gostima, put u plej of pokušaće da u ovom kolu prokrče Novi Sad Dukesi i Beograd Blue Dragonsi. Prvi će u subotu na terenu sa veštačkom travom na Adi Ciganliji (subota, 15 časova), izaći na megdan aktuelnim šampionima, SBB Vukovima, koji su ove godine neprikosnoveni. Moraju Vojvode da se nadaju čudu u ovom meču ili povoljnim rezultatima u ostalim duelima, kako bi kolo pre kraja sačuvali četvrtu poziciju koja ih vodi u plej of.
Naime, oni će posle duela na Adi u poslednjem kolu dočekati vicešampione Mozzart Wild Boarse, koji u ovom kolu mogu da im odrade veliki posao eventualnom pobedom na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“ u Kragujevcu (subota, 16 časova) nad Plavim zmajevima.
Ni Zmajevi nisu bez šanse, mada su im potrebne dve pobede do kraja šampionata da bi se nadali plej ofu. Do sada odigrani međusobni mečevi im ne igu u prilog, pošto nikada nisu pobedili Veprove.
– U utakmici gde su tradicija, uspon forme i domaci teren na našoj strani reklo bi se da Plavi zmajevi nemaju šta da traže, ali imajući u vidu da je njima ovaj meč bitan za ulazak u play-off oni će igrati maksimalno skoncetrisano i pokušati da nas iznenade. S druge strane mi, kao i do sada, u svaku utakmicu ulazimo maksimalno motivisani i usmereni da našu trenutnu formu podignemo na još viši nivo, da maksimalno iskoristimo savete trenera i da dicsiplinovanom igrom ostvarimo još jednu pobedu. Očekujem odličnu utakmicu, puno rovoske borbe i atraktivnih poteza. Mislim da je njihovo najjače oružje igra trčanjem i da će to biti naš prvi prioritet u odbrani – rekao je Vladimir Radenović, defanzivni linijaš Veprova.
Upravo na poziciji trkača, na kojoj su Beograđani najopasniji, uzdanica Zmajeva je Marko Baković, koji je za Veprove igrao u juniorskoj sezoni 2010. godine.
– Pre svega očekujem fer i korektnu utakmicu. Veprovi jesu favoriti, ali nam to daje još veću motivaciju da pružimo dobru partiju. Siguran sam samo u to da se niko od Zmajeva neće predati i da će svako od nas pružiti maksimum, pa neka bolja ekipa pobedi – rekao je Baković.
Plej ofa se svakako nisu odrekli ni Panteri iz Pančeva, koji su zbog odustajanja Vitezova iz Kleka u prošlom kolu, imali bezmalo mesec dana da se oporave od visokog poraza u Kragujevcu. Pančevci će u ovom kolu ugostiti gotovo otpisane Čačak Angel Warriorse (nedelja 16 časova, stadion SC „Mladost“), dok bi povoljan razvoj događaja u poslednjem kolu mogao da im donese i razigravanje eventualnom pobedom nad Blue dragonsima u Beogradu.
Uzbudljivo (pretposlednje) kolo je pred nama.

 

Povezana vest:  Srpski talenat na prestižnoj IMG akademiji