cefl_najava

CEFL LIGA
SBB Vukovi Beograd – Budapest Wolves
 
Plej-of u regionalnoj ligi američkog fudbala, Sportklub CEFL-u, počinje ovog vikenda. SBB Vukovi Beograd dočekuju na Adi Ciganliji Budapest Vulvse u nedelju, 01.jula od 17h, u pokušaju da dođu do sedmog uzastopnog finala u ovom takmičenju, odnosno da naprave još jedan korak ka osvajanju četvrtog uzastopnog trofeja.
Utakmica će biti uživo prenošena na Sportklubu. SBB Vukovi dočekuju Vulvse kao prvi i jedini neporaženi tim na tabeli. Predvođeni pre svih ovogodišnjim kvoterbekom Lensom Krizinom, koji će gotovo sigurno biti najbolji ofanzivni igrač regularnog dela sezone, Vukovi su tek u utakmici protivSilverhoksa bili ugroženi, ali su i tada savladali protivnika.
Krisin ove godine vodi u gotovo svim mogućim statističkim kategorijama, jer je i prvi dodavač i prvi trkač lige, što se do sada nije dogodilo. Ni odbrana nije izostala, jer nekoliko igrača pretenduje na osvajanje titule najboljeg defanzivca. Pre svih prvi obarač lige lajnbeker Nemanja Lazarević i prvi po broju sekova Miloš Lišanin.
Vulvsi u Beograd dolaze nakon najlošije sezone do sada u CEFL-u. Samo dve pobede i četiri poraza ne garantuje da će nakon šest godina baš u ovom trenutku po prvi put savladati beogradsku ekipu. Protiv njih je na ovoj utakmici mnogo tradicija: nikada nisu savladali Vukove; Vukovi za šest godina nikada nisu izgubili na Adi Ciganliji; igrali su finale svake godine od kada liga postoji i poslednje tri godine su šampioni.

 

Povezana vest:  Američki fudbaler saopštio da je homoseksualac